COD GALBEN de GER NĂPRASNIC în aproape toată ţara. Prognoza METEO actualizată

Meteorologii au emis, miercuri, o nouă avertizare COD GALBEN de ger puternic, care va intra în vigoare de joi dimineaţă. Între timp, rămâne valabilă alerta meteo similară emisă marţi pentru Bucureşti şi 19 judeţe şi care expiră pe 21 ianuarie la ora 10.00.

RomaniaTV.net
20 ian. 2016, 10:06

COD GALBEN. În intervalul 21-25 ianuarie, deasupra României se va întinde un val de frig, temperaturile urmând să coboare mult sub limita gerului, în special noaptea şi dimineaţa.

În intervalul menţionat, valul de frig va persista, astfel că vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa în cea mai mare parte a ţării. Doar cinci judeţe din vest nu vor fi afectate de avertizarea COD GALBEN.

Citeşte şi GER de CRAPĂ PIETRELE. Miercuri dimineaţă s-au înregistrat cele mai scăzute temperaturi din această iarnă

Până pe 21 ianuarie la ora 10.00 este COD GALBEN de ger în 19 judeţe şi în Bucureşti. În Oltenia, Muntenia, sudul şi estul Transilvaniei vor fi minime de -20….-15 grade, iar izolat se vor înregistra valori termice sub -25 grade.

Meteorologii anunţaseră încă de marţi că vremea se va menţine deosebit de rece, local geroasă noaptea şi dimineaţa pînă în jurul datei de 26 ianuarie.

Temperaturile minime se vor situa frecvent între -20 şi -15 grade, iar izolat vor coborî şi până la -28…-25 de grade, în timp ce maximele termice, preponderent negative, pe arii restrânse, nu vor depăşi -10 grade.

În cursul nopţii de joi spre vineri (21-22 ianuarie) şi pe parcursul zilei de vineri, 22 ianuarie, temporar vântul va avea unele intensificări în Moldova şi în zona de munte.