Cod GALBEN de INUNDAŢII în mai multe bazine hidrografice din ţară

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodarire a Apelor, Bucuresti a emis, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, un cod galben de inundaţii pentru mai multe bazine din ţară. 

30 mai 2016, 11:53
Cod GALBEN de INUNDAŢII în mai multe bazine hidrografice din ţară

În intervalul 30.05.2016 ora 12:25 – 30.05.2016 ora 20:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe afluenții mici ai Someșului Mic aferenți sectorului Acumulare Fântânele – S.H. Apahida și bazinul superior al Crișului Repede amonte confluență râu Săcuieni, judeţul Cluj. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice Căpuș și Nadăș (b.h. Someșul Mic) și Șipot (b.h. Crișul Repede).

În intervalul 30.05.2016 ora 13:50 – 30.05.2016 ora 24:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe afluenții mici ai râului Someș aval S.H. Răstoci, bazinul superior al râului Crasna și afluenții mici ai acestuia din bazinul mijlociu, județele Sălaj, Maramureș și Satu Mare. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice Agrij și Almaș.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI. Vreme instabilă cu schimbări majore de temperatură, ploi şi descărcări electrice

În intervalul 30.05.2016 ora 14:00 – 30.05.2016 ora 24:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE în bazinele superioare ale râurilor Prahova și Teleajen, județul Prahova. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele superioare ale râurilor Doftana și Teleajen.

În intervalul 30.05.2016 ora 14:35 – 30.05.2016 ora 20:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE în bazinele superioare ale râurilor Dâmbovița și Râul Târgului, județul Argeș.

În intervalul 30.05.2016 ora 14:45 – 30.05.2016 ora 24:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE în bazinele superioare ale râurilor Moldova și Suceava, județul Suceava. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinul hidrografic al râului Moldovița.