COD GALBEN de INUNDAŢII în trei judeţe

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, vineri, o atenționare Cod galben de inundații valabilă în trei bazine hidrografice de pe raza județelor Arad și Hunedoara, până la miezul nopții.

05 mai 2017, 12:53
COD GALBEN de INUNDAŢII în trei judeţe

Potrivit hidrologilor, până la ora 00:00, ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu posibile efecte de inundații locale, creșteri importante de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice: Crișul Alb bazin superior amonte s.h. Vața de Jos și afluenții aferenți sectorului aval s.h. Vața de Jos — amonte s.h. Ineu (județele Arad și Hunedoara).

Atenționarea a fost transmisă către: Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administrațiile Bazinale de Apă: Crișuri, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Arad și Hunedoara.

Citeşte şi COD GALBEN de ploi, descărcări electrice şi grindină. Vezi zonele vizate UPDATE