COD GALBEN de INUNDAŢII până sâmbătă la prânz

Hidrologii au emis, joi, o avertizare Cod galben de inundații pe râuri din cinci bazine hidrografice aferente județelor Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud, Cluj și Sălaj, valabilă de vineri la prânz până sâmbătă la ora 12:00.

22 iun. 2017, 16:39
COD GALBEN de INUNDAŢII până sâmbătă la prânz

Conform Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), în intervalul 23 iunie, ora 13:00 — 24 iunie, ora 12:00, vor fi scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și viituri rapide pe râuri mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de Atenție pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Lăpuș (județul Maramureș), Tur (județul Satu Mare), Someșul Mare (județul Bistrița Năsăud), afluenții mici ai Someșului aferenți sectorului aval S.H. Dej (județele Cluj, Sălaj, Maramureș și Satu-Mare).

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în intervalul 23 iunie 2017, ora 18:00 — 23 iunie, ora 24:00, pe unele râuri mici din județul Maramureș.

INHGA precizează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce și pe afluenți de grad inferior ai râurilor atenționate.

Citeşte şi Ploile au făcut ravagii în judeţul Bacău. Mai multe gospodării au fost inundate, iar circulaţia pe un drum naţional este îngreunată