Ploile au făcut ravagii în judeţul Bacău. Mai multe gospodării au fost inundate, iar circulaţia pe un drum naţional este îngreunată

Precipitațiile abundente căzute marți în localitatea Poiana Sărată, din județul Bacău, au dus la formarea de torenți pe versanți și la ieșirea din matcă a râului Oituz, care a inundat 12 curți și un beci, iar aluviunile au acoperit DN 11 A, circulația desfășurându-se cu dificultate.

RomaniaTV.net
20 iun. 2017, 17:37
Ploile au făcut ravagii în judeţul Bacău. Mai multe gospodării au fost inundate, iar circulaţia pe un drum naţional este îngreunată

Purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, căpitanul Andrei Constantin Grecu, a declarat pentru AGERPRES că apele ieșite din matcă ale râului Oituz au inundat 12 curți din satul Poiana Sărată și un beci iar bucățile de lemn și aluviuni aduse de pe versanți au colmatat partea carosabilă a DN 11 A.

Potrivit sursei citate, echipajele ISU intervin atât pentru scoaterea apei din beciul inundat, cât și pentru decolmatarea albiei râului și a carosabilului, împreună cu serviciul voluntar pentru situații de urgență din comună și cu echipa de la Drumurile Naționale.

Căpitanul Andrei Constantin Grecu a precizat că, atunci când torenții se vor liniști, vor fi montate motopompe și pentru evacuarea apei din curțile oamenilor.

Centrul Infotrafic al Poliției Române a anunțat că circulația rutieră pe DN 11 A în localitatea Poiana Sărată din comuna Oituz se desfășoară pe un singur fir, alternativ, după ce anterior fusese oprită pe ambele sensuri de mers, din cauza aluviunilor aduse pe carosabil.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bacău a precizat că la fața locului se află echipaje de poliție care dirijează circulația.

Citeşte şi Cod galben de inundaţii în bazine hidrografice din nouă judeţe ale ţării