COD GALBEN de inundaţii pe Dunăre, până vineri seară. Avertismentul hidrologilor

Bazinul hidrografic al Dunării, pe sectorul aval de Isaccea, se va afla sub atenționare COD GALBEN de inundații până vineri seară.

RomaniaTV.net
29 mart. 2016, 13:00
COD GALBEN de inundaţii pe Dunăre, până vineri seară. Avertismentul hidrologilor

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a anunţat că în intervalul 29 martie, ora 6.00 – 1 aprilie, ora 18.00, și având în vedere situația hidrologică actuală, prognoza debitelor pe Dunăre la intrarea în țară (secțiunea Baziaș) și evoluția debitelor defluente din Sistemul Hidroenergetic și de Navigație (S.H.E.N.) Porțile de Fier, se instituie atenționare Cod Galben pe Dunăre — sector aval Isaccea (județul Tulcea).

În perioada menționată, nivelurile apelor rămân peste Cotele de apărare, ca urmare a propagării viiturii pe sectorul românesc al Dunării.

INHGA precizează că sectorul Dunării — aval Isaccea este apărat împotriva inundațiilor prin lucrări de îndiguire.

De asemenea, pe baza informațiilor actuale, nu se prognozează posibilitatea apariției unor probleme deosebite ca urmare a propagării viiturilor pe sectorul românesc al Dunării, dar este necesară o monitorizare atentă a evoluției situației hidrometeorologice, respectiv a comportării lucrărilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor.

Atenționarea a fost transmisă către: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Administrației și Internelor, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administrațiile Bazinale de Apă: Dobrogea-Litoral.