Cod galben de inundaţii pe râuri din judeţele Satu-Mare şi Maramureş

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o avertizare Cod galben de inundații pe râuri din județele Satu-Mare și Maramureș, valabilă până la ora 24:00.

RomaniaTV.net
29 oct. 2017, 14:16
Cod galben de inundaţii pe râuri din judeţele Satu-Mare şi Maramureş

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de Atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice: Iza, Lăpuș, Tur — bazin superior, județele Satu-Mare, Maramureș.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele superioare ale râurilor Firiza, Mara și Tur.

O atenționare Cod portocaliu de vânt puternic, ninsori viscolite și strat consistent de zăpadă, care vizează zonele montane, a intrat în vigoare duminică dimineața la ora 10:00 și este valabilă până luni la ora 23:00.

Totodată, pentru nordul, nord-vestul și centrul țării este în vigoare, tot de la ora 10:00, un Cod galben de vânt intens, disconfort termic și precipitații mixte.

Vezi si: Ninsoare şi viscol în mai multe zone din România. Drumuri închise, circulaţie îngreunată, mii de gospodării fără curent electric


loading...