COD GALBEN de ninsori, lapoviţă şi polei în jumătate din ţară. Avertizarea e valabilă până marţi după-amiază

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni o avertizare cod galben de lapoviţă şi ninsori valabilă pentru jumătatea sudică a ţării - Oltenia, Muntenia şi Dobrogea.

19 mart. 2018, 11:29

Ninsorile se vor intensifica în următoarele ore, iar ANM avertizează că începând de luni seară se va depune un strat consistent de zăpadă. Nu mai puţin de 19 judeţe, plus municipiul Bucureşti, intră sub incidenţa CODULUI GALBEN.

În intervalul 19 martie, ora 18 – 20 martie, ora 15 vor fi precipitații moderate cantitativ, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, strat de zăpadă local consistent, polei, intensificări ale vântului. 

Ploaie îngheţată pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa. Drumuri închise sau restricţionate. Situaţia trenurilor anulate şi întârziate

În Banat, cea mai mare parte a Olteniei, precum și în zona Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali începând din seara zilei de luni (19 martie) și până în dimineața zilei de marți (20 martie), temporar vor fi mai ales ninsori moderate cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local mai consistent. Îndeosebi în sudul Olteniei se va forma polei.

Citeşte şi PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI. Când scăpăm de iarnă, ANM anunţă frig, lapoviţă şi ninsori până la Florii

Pe arii relativ extinse în Muntenia, în special seara și în prima parte a nopții de luni spre marți (19/20 martie) vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și local se va semnala polei, apoi vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă în general de 10 … 15 cm.

În Dobrogea vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, izolat mai însemnate cantitativ, în jur de 15…20 l/mp, și se va produce polei.

Temporar, vântul va prezenta intensificări cu viteze în general de 50…55 km/h, mai mari în zona montană înaltă, dar și pe litoral pe parcursul zilei de marți (20 martie) unde vor atinge 65 km/h.