Cod galben de ninsori şi polei. Comandamentul de iarnă este pregătit să intervină

Comandamentul de iarnă este pregătit să intervină cu 831 de utilaje în zonele aflate sub atenţionarea meteo de ninsori şi vânt, potrivit Ministerului Transporturilor.

10 ian. 2021, 23:55
Cod galben de ninsori şi polei. Comandamentul de iarnă este pregătit să intervină
Cod galben de ninsori şi polei. Comandamentul de iarnă este pregătit să intervină

Cod galben de ninsori şi polei. Reprezentanții DRDP București, DRDP Craiova, DRDP Timișoara, DRDP Brașov spun că sunt asigurate 831 de utilaje, 112.211 tone sare, 16.383 tone nisip și 1.605 tone clorură pentru a interveni în zonele aflate sub atenţionare meteo.

Citeşte şi COD GALBEN de ninsori şi polei în sudul României. Este vizat şi Bucureştiul

Cod galben de ninsori. Comandamentul de iarnă, pregătit să intervină în zonele afectate de zăpezi

Ministrul Cătălin Drulă a convocat duminică directorii responsabili din cadrul Comandamentului Central de Iarnă de la nivelul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii pentru a evalua măsurile necesare pe care le iau cei responsabili în zonele afectate de înrăutățirea condițiilor meteorologice, transmite Mediafax.

În ceea ce privește CFR Infrastructură comandamentele teritoriale de iarnă ale Regionalelor CF București, Craiova și Timișoara sunt activate pentru următoarea perioadă, în care au fost anunţate fenomene meteo nefavorabile. Dispeceratele vor funcţiona în dispozitive complete, regionalele de cale ferată din sudul țării fiind dotate cu utilaje de intervenţie, cu care se va acționa dacă situația o impune.

De asemenea, vor acţiona, în funcţie de evoluţia acestor fenomene meteorologice, 587 salariaţi, 10 pluguri pentru deszăpezire și s-au montat 5700 parazăpezi.

Citeşte şi Prognoza meteo 11 ianuarie. Ninge în toată ţara. Strat de zăpadă de 15 cm în Bucureşti

În cazul transportului feroviar de călători cu operatorul național, CFR Călători, au fost luate măsuri pentru ca, în cazul apariției unor evenimente care determină oprirea trenurilor pe traseu, să fie asigurat transferul călătorilor, împreună cu cei de la CFR Infrastructură, dar și acordarea de asistență. Totodată sunt asigurate locomotive Diesel apte pentru remorcarea trenurilor de călători și personal pentru deservirea acestora.

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a traficului pe aeroporturile din țară sunt pregătite 161 de utilaje de intervenție și stocuri de materiale degivrante lichide (441.450 litri) și solide (364.375 kg)

Totodată, sunt pregătite pentru intervenție utilajele necesare pentru spargerea gheții de pe Dunăre în cazul în care temperaturile scad sub limita înghețului.

Reamintim că meteorologii au anunţat precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ, şi polei în cea mai mare parte a ţării începând de duminică şi până miercuri.

De asemenea, sudul Banatului, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum şi Munţii Banatului şi zona Carpaţilor Meridionali se vor afla sub cod galben de ninsori începând de duminică după-amiază până luni la ora 14:00.