Prognoza meteo 11 ianuarie. Ninge în toată ţara. Strat de zăpadă de 15 cm în Bucureşti

Prognoza meteo 11 ianuarie. Vremea va fi închisă și vor fi precipitații sub formă de ninsoare în cea mai mare parte a țării. În Bucureşti, stratul de zăpadă va ajunge la 15 centimetri.

10 ian. 2021, 22:12
Prognoza meteo 11 ianuarie. Ninge în toată ţara. Strat de zăpadă de 15 cm în Bucureşti
Prognoza meteo 11 ianuarie. Ninge în toată ţara. Strat de zăpadă de 15 cm în Bucureşti

Prognoza meteo 11 ianuarie. LUNI

. Vremea va fi închisă și vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, dar pe arii mai extinse în sud și sud-est, unde cantitățile de precipitații vor depăși 15…20 l/mp. Vor predomina ninsorile, mai însemnate cantitativ la începutul intervalului, îndeosebi în Muntenia și zona Carpaților de Curbură, unde se va mai depune strat de zăpadă, ce va depăși local 15…20 cm.

În sudul Câmpiei Române, Bărăgan și Dobrogea vor fi și intervale cu lapoviță și ploaie și se va forma polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări mai ales în prima parte a intervalului, când la rafală se vor atinge viteze de 45…55 km/h în regiunile sudice și de 60…70 km/h în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, temporar viscolind ninsoarea.

Temperaturile maxime se vor încadra între -3 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 5…7 grade pe litoral, iar cele minime, în general, între -5 și 5 grade. Izolat va fi ceață.

Vremea în BUCUREȘTI va fi închisă. Temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare mai ales în prima parte a zilei și din nou în cursul nopții și se va mai depune un strat nou de zăpadă în medie de 5…10 cm. Astfel la finalul intervalului este estimată o grosime a stratului de zăpadă, în general, de 8…15 cm.

Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului, când viteza la rafală va atinge 35…45 km/h. Temperatura maximă se va situa în jur de 1 grad, iar cea minimă va fi de -2…0 grade.

Prognoza meteo MARTI Vremea se va menține în general închisă și temporar se vor semnala precipitații în general moderate cantitativ în regiunile sudice și sud-estice și local în rest. Vor predomina ninsorile, iar în Bărăgan și Dobrogea vor fi și intervale cu lapoviță și ploaie și se va forma polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-estul teritoriului, dar mai ales pe litoral, iar în cursul nopții și în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -1 și 5 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, între -7 și 0 grade, ușor mai ridicate doar pe litoral.

Vremea în BUCUREȘTI se va menține predominant închisă. Temporar vor mai fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi în jurul a 1 grad, iar cea minimă va fi de -2…0 grade.

Prognoza meteo pentru zilele următoare

Prognoza meteo MIERCURI.

Valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi mai mult noros, iar în regiunile intracarpatice și la munte va ninge și se va depune strat de zăpadă. În restul teritoriului, local se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar izolat vor fi condiții de polei.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, unde trecător va viscoli ninsoarea, precum și pe arii restrânse în regiunile sud-vestice, sudice și estice. Noaptea și dimineața, izolat în zonele joase va fi ceață. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 5 grade, iar cele minime între -7 și 1 grad.

Citeşte şi COD GALBEN de ninsori şi polei în sudul României. Este vizat şi Bucureştiul

Vremea în BUCUREȘTI va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi mai mult noros și mai ales în a doua parte a intervalului, temporar va ninge slab. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă de -2…-1 grad.

Prognoza meteo JOI. Vremea va deveni rece, izolat geroasă noaptea îndeosebi în depresiunile intramontane. Cerul va avea înnorări și temporar va ninge în regiunile vestice, centrale, precum și la munte și pe arii restrânse în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, unde trecător va viscoli ninsoarea, precum și în sud-vestul și estul țării.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -3 și 3 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -11 și -1 grad. Dimineața și noaptea, pe alocuri va fi ceață asociată cu depunere de chiciură.

Vremea în BUCUREȘTI va deveni rece pentru această perioadă, mai ales noaptea și dimineața; temperatura maximă va fi de 0…1 grad, iar cea minimă de -8…-6 grade. Cerul va avea înnorări și temporar va mai ninge slab. Vântul va sufla în general moderat.

DE VINERI PANA DUMINICA Vremea va fi rece, iar în timpul nopților și dimineților geroasă în cea mai mare parte a țării. Îndeosebi la începutul intervalului va mai ninge temporar.