COD GALBEN de ploi, descărcări electrice şi GRINDINĂ. Vezi zonele vizate

Meteorologii au emis miercuri după-amiază o avertizare nowcasting tip COD GALBEN.

RomaniaTV.net
30 apr. 2014, 13:20
COD GALBEN de ploi, descărcări electrice şi GRINDINĂ. Vezi zonele vizate

In intervalul 18:45 si 21:00, în jumătatea nordică a judeţului Dolj (inclusiv zona mun. Craiova); sudul şi estul judeţului Gorj; vestul judeţului Vâlcea sunt aşteptate averse ce pot atinge izolat 25 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

PROGNOZA METEO. Miercuri, vremea va fi în general instabilă. În sud-vestul şi sudul ţării cerul va fi înnorat şi din când în când va ploua, în timp ce în restul zonelor se mai arată puţin şi soarele, ploile se vor semnala local, mai ales după-amiaza şi la începutul nopţii, în Crişana, Maramureş, Transilvania şi zona de munte. Vorbim mai ales despre averse, cu tunete, fulgere şi rafale de vânt şi nu este exclus să cadă grindina. În aceste condiţii, izolat mai ales la munte, se vor strânge cantităţi de peste 15…20 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 grade pe litoral şi 23 de grade în nord-vestul ţării.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Norii vor domina miercuri cerul Capitalei şi vor lăsa reprize de ploaie, în timpul cărora vântul va avea uşoare intensificări şi vor fi posibile descărcări electrice. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade.

Citeşte şi VREMEA DE 1 MAI: ploi, tunete, fulgere şi grindină în majoritatea regiunilor

PROGNOZA METEO. Prima zi a lunii mai vine cu înnorări temporare şi ploi de scurtă durată, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, local în sud-vestul ţării şi în zonele de deal şi de munte şi pe arii restrânse, mai ales după-amiaza, în celelate zone. Izolat este posibil să cadă grindina, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 grade pe litoral şi în depresiuni şi 22…23 de grade, local, la câmpie. Dimineaţa, în sud-est, va fi putina ceaţă.

Citeşte şi VREMEA DE 1 MAI la Bucuresti

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Joi, soarele va imparti cerul cu norii şi, mai ales după-amiaza, vom avea nevoie de umbrele pentru că vor fi ploi slabe, de scurtă durată.  Vântul adie uşor, iar maximă termică va fi de 21…22 de grade.