Cod galben de ploi în nouă județe din România. Până când e valabilă avertizarea

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o atenționare cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă în nouă județe din nord-vestul țării.

08 sept. 2022, 14:05
Cod galben de ploi în nouă județe din România. Până când e valabilă avertizarea

Cod galben de ploi în nouă județe din România. Atenționarea meteorologică intră în vigoare joi, 8 septembrie, de la ora 22.00. În intervalul menționat, în Crișana, Maramureș și în nord-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină, iar cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, local 25…30 l/mp și pe arii restrânse, 40…50 l/mp.

Avertizarea este valabilă până sâmbătă, la ora 10.00. Este vorba de județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bihor, Cluj, Bistrița-Năsăud, Arad, Alba și Hunedoara. Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi vineri și în Banat, restul Transilvaniei și jumătatea de nord a Moldovei, iar sâmbătă în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo DUMINICĂ, în țară

În nordul și centrul țării, precum și la munte, cerul va avea înnorări și temporar va ploua, iar valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. În restul teritoriului vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit, cu precădere în sud și sud-est, cerul va fi temporar noros, iar averse se vor semnala pe arii mai restrânse.

Pe alocuri, ploile vor mai fi însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în zona montană. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 și 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 9 şi 17 grade.

Vremea în București se va menține caldă. Cerul va fi temporar noros și mai ales noaptea vor fi condiţii pentru averse. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade.

 Citește și Prognoza meteo pe două săptămâni. Căldura se întoarce, dar vine la pachet cu multe ploi

 Citește și Cum va fi vremea în România, în următoarele 4 săptămâni. Prognoza ANM