Prognoza meteo pe două săptămâni. Căldura se întoarce, dar vine la pachet cu multe ploi

ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele zece zile, temperaturile scad puţin, dar se anunţă furtuni mai ales în zona de munte.

05 sept. 2022, 17:32
Prognoza meteo pe două săptămâni. Căldura se întoarce, dar vine la pachet cu multe ploi

PROGNOZA METEO Banat

Valorile termice se vor situa în general în jurul mediilor climatologice ale perioadei, astfel încât pentru prima săptămână media maximelor va fi în creştere de la 25…26 de grade – în primele zile, până spre 27…28 de grade – în 8 şi 9 septembrie, cu o tendinţă de uşoară scădere în weekend. În cea de-a doua săptămână temperaturile diurne se vor menţine relativ constante şi vor avea valori medii în jurul a 23…24 de grade. Minimele termice vor fi cuprinse în medie între 12 şi 14 grade, exceptând nopţile din perioada 9-11 septembrie când vor fi mai ridicate spre medii de 15…17 grade. Probabilitatea pentru averse mai frecvente, în general moderate cantitativ şi asociate cu manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată între 8 şi 11 septembrie, dar ploi slabe, cu caracter temporar şi pe arii restrânse, vor fi posibile şi în perioada 12-18 septembrie.

Cum va fi vremea în România, în următoarele 4 săptămâni. Prognoza ANM
Crişana

Regimul termic va fi caracterizat de valori în general apropiate de normalul perioadei, astfel încât media media temperaturilor maxime va fi în creştere de la 24…25 de grade – în 5 şi 6 septembrie, până în jurul a 28 de grade, în 8 septembrie, cu o tendinţă de uşoară scădere în weekend. În cea de-a doua săptămână temperaturile diurne se vor menţine relativ constante şi vor avea valori medii în jurul a 22…23 de grade. Minimele termice se vor situa în medie pe la 12…13 grade, exceptând nopţile din perioada 9-11 septembrie când vor fi mai ridicate spre medii de 14…16 grade. Probabilitatea pentru averse mai frecvente, local însemnate cantitativ şi asociate cu manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată între 8 şi 11 septembrie, dar ploi în general slabe, cu caracter temporar şi pe arii restrânse, vor fi posibile şi în perioada 12-18 septembrie.

Prognoza meteo Transilvania

Intervalul de prognoză va debuta cu o vreme răcoroasă, cu o medie a maximelor de 20…22 de grade şi a minimelor în jurul a 11 grade. În perioada 8-11 septembrie vremea se va încălzi, astfel temperaturile diurne vor ajunge la medii de 23…24 de grade, iar cele nocturne la medii de 12…14 grade. Ulterior, în cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi unul relativ constant cu medii ale maximelor de 21…22 de grade şi ale minimelor în jurul a 10 grade. În perioada 9-12 septembrie probabilitatea pentru averse, izolat însemnate cantitativ şi asociate cu manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată între 8 şi 11 septembrie, dar ploi slabe, local şi temporar, vor fi posibile şi în restul intervalului de referinţă.

Prognoza meteo Maramureş

Valorile termice se vor situa în general în jurul mediilor climatologice ale perioadei, astfel încât pentru prima săptămână media maximelor va fi în creştere de la 22…23 de grade – în primele zile, până spre 24…26 de grade – în 8 şi 9 septembrie, cu o tendinţă de uşoară scădere în weekend. În cea de-a doua săptămână temperaturile diurne se vor menţine relativ constante şi vor avea valori medii de 20…22 de grade. Minimele termice vor fi cuprinse în medie între 10 şi 12 grade, exceptând nopţile din perioada 9-11 septembrie când vor fi mai ridicate spre medii de 13…14 grade. Probabilitatea pentru averse mai frecvente, în general moderate cantitativ şi asociate cu manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată între 8 şi 11 septembrie, dar ploi slabe, cu caracter temporar şi pe arii restrânse, vor fi posibile şi în perioada 12-18 septembrie.

O furtună la malul mării a făcut ravagii în Vama Veche. Străzi inundate, sezlonguri luate de valuri şi mese dărâmate de vânt
Moldova

În primele zile (5-7 septembrie) vremea va fi răcoroasă, o medie a maximelor de 19…21 de grade şi a minimelor în jurul a 10…11 grade, dar în perioada 8-11 septembrie vremea se va încălzi, astfel temperaturile diurne vor ajunge la medii de 25…26 de grade, iar cele nocturne la medii de 14…15 grade. Ulterior, în cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi unul relativ constant cu medii ale maximelor de 21…22 de grade şi ale minimelor în jurul a 12 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în perioada 9-11 septembrie, cu precădere în jumătatea de nord a regiunii, dar izolat şi trecător vor fi posibile ploi slabe şi în cea de-a doua săptămână de referinţă.

Dobrogea

Vremea va fi răcoroasă în primele zile (5-7 septembrie), când media maximelor va fi în jur de 21 de grade, iar cea a minimelor de 13…14 grade, dar în perioada 8-11 septembrie se va încălzi, astfel temperaturile diurne vor ajunge la medii de 25…26 de grade, iar cele nocturne la medii de 17…18 grade. Ulterior, în cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi unul relativ constant cu medii ale maximelor de 23…24 de grade şi ale minimelor în jurul a 14 grade. Probabilitatea pentru ploi slabe, trecătoare şi pe arii restrânse, va fi mai ridicată după data de 10 septembrie.

Muntenia

În primele zile (5-7 septembrie) valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei, media maximelor va fi în jurul a 24 de grade, iar cea a minimelor de 12…13 grade, dar în perioada 8-11 septembrie vremea va deveni caldă, astfel temperaturile diurne vor tinde la medii de 27…29 de grade, iar cele nocturne la medii de 15…16 grade. Ulterior, în cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi unul relativ constant cu medii ale maximelor de 25…26 de grade şi ale minimelor de 12…13 grade. Probabilitatea pentru ploi slabe, trecătoare şi pe arii restrânse, va fi mai ridicată după data de 10 septembrie, anunţă ANM.

Oltenia

Valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei, în primele zile (5-7 septembrie), când media maximelor va fi în jurul a 24 de grade, iar cea a minimelor de 13…14 grade, dar în perioada 8-11 septembrie vremea va deveni caldă, astfel temperaturile diurne vor tinde la medii de 27…28 de grade, iar cele nocturne la medii în jurul a 17 grade. Ulterior, în cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi unul relativ constant cu medii ale maximelor de 24…25 de grade şi ale minimelor de 12…13 grade. Probabilitatea pentru ploi slabe, cu caracter local şi temporar, va fi mai ridicată după data de 8 septembrie.

Prognoza meteo La munte

Vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit la începutul intervalului (5-7 septembrie), când media maximelor va fi de 13…14 grade, iar cea a minimelor în jurul valorii de 6 grade, dar în perioada 8-11 septembrie valorile termice vor creşte uşor, astfel temperaturile diurne vor ajunge la medii de 17…18 grade, iar cele nocturne la medii de 9…10 grade. Ulterior, în cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi unul relativ constant cu medii ale maximelor în jurul a 14 grade şi ale minimelor de 5…6 grade. Local şi temporar vor fi ploi pe tot parcursul intervalului de referinţă, dar în jurul datei de 6 septembrie şi în perioada 9-12 septembrie vor fi averse mai frecvente, local însemnate cantitativ, asociate şi cu manifestări de instabilitate atmosferică.