COD GALBEN de ploi torenţiale în aproape toată ţara la sfârşitul săptămânii

ANM a emis o avertizare valabilă pentru sfârşitul săptămânii în aproape toate regiunile. Vor fi ploi însemnate cantitativ, frecvente descărcări electrice şi intensificări ale vântului cu aspect de vijelie.

RomaniaTV.net
16 iun. 2017, 08:40
COD GALBEN de ploi torenţiale în aproape toată ţara la sfârşitul săptămânii

Meteorologii anunţă ploi torenţiale în aproape toată ţara. În intervalul 16 iunie, ora 18.00 – 19 iunie, ora 10.00, în cea mai mare parte a țării, începând cu regiunile vestice, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi, pe arii restrânse, căderi de grindină.
În intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi local 15…20 l/mp și izolat 40…50 l/mp, anunţă ANM.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ, conform hărţii

De asemenea, a fost emis COD GALBEN între 17 iunie, ora 10 – 19 iunie, ora 03.00. Fenomene vizate sunt  ploi însemnate cantitativ, conform hărţii de mai sus.

În toate zonele de deal și de munte, în centrul și sudul Moldovei, Dobrogea și nord-estul Munteniei, cantitățile de apă vor depăși 30 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.


loading...
Partenerii noștri