Cod galben de ploi torenţiale, grindină şi vijelii în aproape jumătate din ţară. Vreme de coşmar, anunţată de meteorologi

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi o avertizare cod galben valabilă în Oltenia, vestul Munteniei, Banat, jumătatea de sud a Crișanei și a Transilvaniei.

17 iun. 2021, 12:56
Cod galben de ploi torenţiale, grindină şi vijelii în aproape jumătate din ţară. Vreme de coşmar, anunţată de meteorologi

Cod galben de ploi torenţiale, grindină şi vijelii în aproape jumătate din ţară. Meteorologii spun că astăzi între orele 12 şi 21, va ploua cu găleata, fiind anunţată instabilitate atmosferică accentuată.

„Pe parcursul zilei de joi (17 iunie) în Oltenia, vestul Munteniei, Banat, jumătatea de sud a Crișanei și a Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în sud-estul teritoriului”, a anunţat ANM.

Citeşte şi: Fenomene meteo extreme în Tulcea. Au fost surprinse două tornade VIDEO 

Cod galben de vreme rea pe litoral

Începând de joi, de la ora 21, până vineri, la ora 12, sunt anunţe ploi însemnate cantitativ, în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei.

„În intervalul menționat în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei vor fi averse ce vor avea și caracter torențial și pe alocuri descărcări electrice. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp”, au mai spus meteorologii.

Citeşte şi: Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Vreme răcoroasă cu ploi şi descărcări electrice, de săptămâna viitoare vara îşi intră în drepturi