Fenomene meteo extreme în Tulcea. Au fost surprinse două tornade VIDEO

Fenomene meteo extreme au fost surprinse, miercuri, în judeţul Tulcea. Un bărbat a surprins o două tornade în zona Babadagului. Imaginile au devenit virale pe reţelele de socializare.

16 iun. 2021, 20:01
Fenomene meteo extreme în Tulcea. Au fost surprinse două tornade VIDEO
Fenomene meteo extreme în Tulcea. Au fost surprinse două tornade

Fenomene meteo extreme în Tulcea. Un bărbat a surprins două tornade în zona Babadagului. Acesta a postat imaginile pe reţelele de socializare.

Fenomene meteo extreme în Tulcea. O tornadă a fost surprinsă de localnici

Din fericie, pâlnia era la o înălțime suficientă față de sol și nu a reprezentat un pericol pentru cei aflați în zonă.

„Uite una în partea asta. Se întâlnesc!”, se aude pe imaginile postate pe pe reţelele de socializare.

Reamintim că meteorologii au emis, miercuri, cod portocaliu de precipitaţii pentru judeţul Tulcea.

Potrivit specialiştilor, tornadele în România sunt doar nişte vârtejuri și se formează cu în lunile mai și iunie în sud estul țării. Din fericire, până în prezent ţara noastră nu a fost afectată de tornade periculoase care să producă pagube.

Reamintim că duminică La Corbu o tornadă a speriat turiștii, iar stațiunea Mamaia a fost pur și simplu măturată de ploaie și de grindină.

Citeşte şi Prognoza meteo 17 iunie. Ploi torenţiale şi descărcări electrice, dar vremea se încălzeşte

Alertă cod portocaliu şi galben de furtuni puternice şi vijelii în jumătate de ţară. Se anunţă inundaţii în multe judeţe

Administraţia Naţională pentru Meteorologie a emis AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru intervalul 16 iunie, ora 10:00 – 16 iunie, ora 23:00.

„În intervalul menționat, în nordul Moldovei, sud-estul Transilvaniei și local în Muntenia, Dobrogea și la munte, temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 20…25 l/mp și izolat 35…45 l/mp.

Temporar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în Carpații Meridionali, la altitudini mari, peste 80…90 km/h. Astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii mici şi pe durată scurtă şi în celelalte regiuni”, a anunţat ANM.

Administraţia Naţională pentru Meteorologie a emis avertizare COD PORTOCALIU pentru intervalul 16 iunie, ora 10:00 – 16 iunie, ora 23:00.

„În jumătatea de est a Munteniei, în cea mai mare parte a Moldovei și nordul Dobrogei, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, va ploua abundent, se vor semnala descărcări electrice și pe alocuri grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 30…40 l/mp și pe spații mici 50…70 l/mp. Temporar vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 50…60 km/h”, a anunţat ANM.

Meteorologii anunţă, de asemenea, ploi însemnate cantitativ 16 iunie, ora 23:00 – 17 iunie, ora 10:00. În intervalul menționat, în centrul și sudul Moldovei, local în Muntenia, Dobrogea și în zona Carpaților Orientali vor fi averse, ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 30… 35 l/mp.

Citeşte şi Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Vreme răcoroasă cu ploi şi descărcări electrice, de săptămâna viitoare vara îşi intră în drepturi