COD GALBEN de ploi torenţiale prelungit în jumătate de ţară până luni seară. Se anunţă precipitaţii abundente

Veşti proaste pentru românii care pleacă sau sunt în concedii. ANM a emis un nou cod galben de vreme rea, valabil până luni seară în peste 20 de judeţe.

RomaniaTV.net
29 iul. 2018, 07:23

Meteorologii au emis sâmbătă o avertizare cod galben de ploi şi instabilitate atmosferică valabilă până luni, la ora 21:00, în sudul şi estul Transilvaniei, în vestul Moldovei, local în Maramureş, precum şi în zonele montane.

Conform ANM, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în sudul şi estul Transilvaniei, în vestul Moldovei, local în Maramureş, precum şi în zonele montane. 

Vor fi afectate integral judeţele Maramureş, Suceava, Neamţ, Harghita, Bacău, Vrancea, Covasna, Braşov, Sibiu, Alba, Hunedoara şi Caraş Severin. Parţial, vor fi afectate Bistriţa-Năsăud, Cluj şi Mureş şi zonele de nord ale judeţelor Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Buzău.

De asemenea, se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua şi aspect de vijelie şi căderi de grindină.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 29 iulie, ora 14:00 – 30 iulie, ora 21:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată și cantități importante de apă;
Zone afectate: conform textului și hărții;

      În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în sudul și estul Transilvaniei, în vestul Moldovei, local în Maramureș, precum și în zonele montane. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua și aspect de vijelie și căderi de grindină.
      În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și izolat 50…60 l/mp.
      Astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse și în restul teritoriului.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.