Cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină. E vizată jumătate din ţară. Judeţele în care va ploua cu găleata

Meteorologii au emis marţi o avertizare cod galben de ploi torenţiale, vânt puternic şi grindină, valabil în Banat, Crișana, Oltenia și local în Transilvania și Muntenia. De asemenea, începând de miercuri, vântul va sufla chiar şi cu 70 de kilometri pe oră în Moldova, estul Munteniei, Dobrogea, în Banat și Crișana.

17 mai 2022, 11:27
Cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină. E vizată jumătate din ţară. Judeţele în care va ploua cu găleata

ANM a emis cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină, valabil începând de marţi, ora 14 până miercuri, ora 6.

„În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Oltenia și local în Transilvania și Muntenia. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi izolat 30…40 l/mp”, au anunţat meteorologii.

Citeşte şi: Prognoza meteo. Răcire semnificativă în zilele următoare, cu ploi şi furtuni violente. De când se instalează vara

Cod galben de vânt puternic. Zonele afectate de vijelii

De asemenea, meteorologii au emis o avertizare cod galben de vânt puternic, valabil miercuri între orele 6:00 şi 21:00

„Pe parcursul zilei de miercuri (18 mai) vântul va avea intensificări temporare în Moldova, estul Munteniei, Dobrogea, în Banat și Crișana, cu viteze de 55…70 km/h. Local în Carpații Meridionali și Orientali rafalele vor depăși 60…70 km/h, iar în zona înaltă 90…100 km/h”, a mai anunţat ANM.

Citeşte şi: Comportamentul lui Putin ridică noi semne de întrebare cu privire la sănătatea sa. Liderul de la Kremlin îşi mişcă necontrolat picioare, gestul l-a surprins şi pe preşedintele din Tadjikistan VIDEO