Avertizare COD GALBEN de VÂNT PUTERNIC. UPDATE

ANM a emis o nouă avertizare meteo duminică dimineaţă. Ninge în judeţul Sibiu, pe Valea Prahovei şi în alte zone ale ţării. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în judeţul Sibiu, circulaţia a început să crească în intensitate pe DN7, dar nu sunt zone în care traficul rutier să se desfăşoare îngreunat. 

04 ian. 2015, 08:21
Avertizare COD GALBEN de VÂNT PUTERNIC. UPDATE

COD GALBEN. Intre orele 19:00 şi 22.00 pe arii relativ extinse în judeţul Dolj şi local în judeţul Mehedinţi , se vor semnala intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 55-65 km/h.

În paralel, până pe 5 ianuarie este în vigoare o avertizare de ninsoare. În intervalul menţionat va ninge, în general slab, dar pe arii extinse în Maramureş, Crişana, Transilvania şi Moldova şi local în Banat. În regiunile sudice la început vor fi precipitaţii mixte, ce vor favoriza depunerile de polei, apoi va ninge pe arii restrânse, mai ales în Dobrogea şi estul Munteniei.
Vântul se va intensifica temporar în toată ţara, cu viteze ce vor depăşi local 50 km/h, în special în sud-vest şi centru.
În zona de munte, ninsorile, izolat mai însemnate cantitativ, vor fi temporar viscolite, iar rafalele de vânt vor avea peste 70…80 km/h.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în unele zone din vestul, nord-vestul şi centrul ţării ninge, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă. Pentru judeţele Timiş, Arad şi Caraş-Severin, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare nowcasting referitoare la ploaie care îngheaţă şi depune polei.

Ninge şi în judeţul Gorj, iar pe DN67C un echipaj de poliţie acţionează în Novaci şi nu permite accesul autovehiculelor neechipate cu anvelope de iarnă către Rânca.

În judeţul Arad, pe DN7, există o coloană de autotrenuri la Vama Nădlac. 

În judeţul Vrancea se circulă în condiţii de ceaţă pe DN2(E85), vizibilitatea fiind sub 50 de metri. Fenomenul este întâlnit şi în judeţul Mureş, pe DN15A Reghin – Lunca, dar vizibilitatea este mai bună. 

Este de aşteptat ca astăzi traficul rutier să se intensifice pe DN1 Braşov – Bucureşti. Întrucât drumul nu poate prelua un număr mare de autovehicule într-un timp scurt, e posibil să se formeze coloane de maşini în zona staţiunilor montane de pe Valea Prahovei. Pentru a evita aglomeraţia, amintim că poate fi folosită ruta alternativă DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti.

În vederea fluidizării circulaţiei pe DN1, pe Valea Prahovei, numărul de poliţişti rutieri va fi suplimentat, aceştia urmând să acţioneze în primul rând în intersecţii şi în zona trecerilor pentru pietoni.

Şi pe celelalte drumuri naţionale pe care se vor înregistra valori ridicate de trafic numărul de poliţişti rutieri va fi suplimentat, aceştia urmând să fie sprijiniţi de cei de la ordine publică.