Cod galben de vânt puternic în mai multe judeţe. Vremea se răceşte accentuat în Capitală

Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit atenţionarea nowcasting Cod galben de vânt puternic pentru judeţele Constanţa (zona de litoral) şi Tulcea, valabilă până la ora 15:00. 

RomaniaTV.net
21 mai 2020, 08:47
Cod galben de vânt puternic în mai multe judeţe. Vremea se răceşte accentuat în Capitală

UPDATE: Cod Galben valabil până la ora 15:00 

In zona : Județul Constanta: zona de litoral;
Județul Tulcea: zona de litoral;

Se vor semnala : intensificări temporare ale vântului, cu rafale în general de 55 – 60 km/h

UPDATE: Meteorologii au prelungit, joi, avertizarea nowcasting Cod galben de vânt, valabilă pentru zona judeţelor Constanţa şi Tulcea.

Astfel, până la ora 12:00, în cele două judeţe se vor semnala intensificări ale vântului, local şi temporar, cu rafale în general de 55 – 65 km/h.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM.

Cod Galben în Constanţa şi Tulcea

Potrivit meteorologilor, în cele două judeţe se vor semnala intensificări locale şi temporare ale vântului, care la rafală vor atinge 55-65 km/h.

În Bucureşti, vremea se răceşte accentuat pe parcursul zilei de joi iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade.

Potrivit prognozei de specialitate emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, cerul va avea înnorări şi temporar, mai ales în prima parte a zilei, va mai ploua.

Citeşte şi:  

Vântul va sufla moderat şi cu unele intensificări, iar temperatura minimă va fi de 9 – 11 grade Celsius.

La nivelul întregii ţări, este în vigoare o informare de instabilitate atmosferică. Astfel, în sudul, centrul şi sud-estul ţării, precum şi în zonele montane se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat grindină.

De asemenea, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15 – 25 l/mp. 


loading...
Partenerii noștri