Cod galben de vânt, vremea se strică înainte de weekend. ANM a realizat prognoza meteo pentru octombrie 2023

Cod galben de vânt puternic, până miercuri seară, în unsprezece judeţe şi în municipiul Bucureşti, anunţă ANM

26 sept. 2023, 10:33
Cod galben de vânt, vremea se strică înainte de weekend. ANM a realizat prognoza meteo pentru octombrie 2023
Avertizare meteo de cod galben de ploi și vânt puternic pentru următoarele ore

Prognoza meteo. ANM a emis, marţi, o avertizare cod galben de vânt puternic, valabilă în unsprezece judeţe şi municipiul Bucureşti până miercuri seară.

Prognoza meteo pe două săptămâni. Toamna se lasă aşteptată, vreme de picnic şi în octombrie

”Marţi şi miercuri (26 şi 27 septembrie), vântul va avea intensificări temporare în Dobrogea şi Muntenia, cu viteze de 55…65 km/h, iar pe litoral şi în bazinul vestic al Mării Negre rafalele vor depăşi 70 km/h”, anunţă, marţi ANM.

Avertizarea cod galben este valabilă, pâmă miercuri, la ora 21.00 în Bucureşti, Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Tulcea şi Teleorman.

Primele semne de toamnă: temperaturi mari în această săptămână, dar luna octombrie aduce o răcire a vremii. Un ciclon se formează în Atlantic

 

PROGNOZA METEO SPECIALĂ PENTRU INTERVALUL 26.09.2023 ORA 10:00 – 27.09.2023 ORA 21:0, ZONA MUNICIPIULUI BUCUREȘTI

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare pe parcursul zilelor de marți și miercuri (26 și 27 septembrie), când vor fi rafale de 55…60 km/h. Temperaturile maxime vor fi de 27…30 de grade, iar cea minimă va fi de 14…17 grade. Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

 

Vreme neobișnuită pentru luna octombrie! Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au actualizat prognoza ANM pentru următoarele patru săptămâni.

Luna octombrie va avea temperaturi mai ridicate decât cele normale, iar ploile vor fi deficitare, potrivit prognozei transmise de Administrația Națională de Meteorologie pentru perioada 25 septembrie – 23 octombrie.

Prognoza meteo 25 septembrie – 2 octombrie
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, dar mai ales în regiunile vestice, nordice, centrale și sudice.

Prognoza meteo 2 – 9 octombrie
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în toate regiunile, îndeosebi în cele sud-estice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice.

Prognoza meteo 10 – 16 octombrie
Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade în toată țara. Regimul pluviometric va fi deficitar în vestul, sud-vestul, precum și în zona de munte din sudul țării, în timp ce în rest cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână.

Prognoza meteo 16 – 23 octombrie
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice și estice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă la nivelul întregii țări.