Cod GALBEN de VISCOL în România. Care sunt judeţele afectate

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi seara, o avertizare nowcasting Cod galben de viscol pentru zona de munte din trei judeţe din România valabiilă în următoarele trei ore.

RomaniaTV.net
03 mart. 2020, 20:00
Cod GALBEN de VISCOL în România. Care sunt judeţele afectate

Valabil de la 03-03-2020 ora 21:30 până la : 04-03-2020 ora 1:00

In zona : Județul Argeş: zona de munte de peste cota 1800 m;
Județul Prahova: zona de munte de peste cota 1800 m;
Județul Dâmboviţa: zona de munte de peste cota 1800 m;

Se vor semnala : intensificări temporare ale vântului, cu viteze la rafală în general de 90…100 km/h, cu fenomene asociate de zăpadă spulberată.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate. Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă.

Prognoza meteo 4-11 martie 2020

Vremea va fi în continuare mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an. Temperaturile vor fi în creştere, iar soarele va fi prezent pe tot parcursul lunii.

Citeşte şi: Prognoza meteo 4-11 martie 2020. Vremea va fi în continuare mult mai caldă decât în mod obişnuit

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate și ploi, pe arii extinse în Banat, Crișana, Maramureș și izolat în Transilvania și Oltenia. Ploile vor avea și caracter de aversă și vor fi posibil însoțite de descărcări electrice. Prin acumulare în zonele deluroase și montane cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat 25….30 l/mp.

La munte vor predomina ploile, favorizând topirea stratului de zăpadă. Vântul va avea intensificări temporare, îndeosebi pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură, unde vor fi rafale de peste 70…90 km/h, dar pe arii restrânse, la început și în regiunile vestice, iar spre sfârșitul intervalului în extremitatea de sud-est a țării. Valorile termice vor fi mult mai ridicate decât cele normale pentru această dată, cu minime cuprinse între 1 și 11 grade.