COD GALBEN emis de ANM, vremea se strică de miercuri. HARTA zonelor vizate

ANM a emis o avertizare de tip "cod galben" pentru zona Moldovei şi zona montană. Vântul în rafale este principalul fenomen semnalat, dar vor fi şi ploi.

RomaniaTV.net
26 mart. 2019, 11:45
COD GALBEN emis de ANM, vremea se strică de miercuri. HARTA zonelor vizate

COD GALBEN de intensificări ale vântului, în intervalul 27 martie, ora 06:00 – 27 martie, ora 20:00. În această perioadă, în cea mai mare parte a Moldovei vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 55…75 km/h. În Carpații Meridionali și de Curbură, local, la altitudini de peste 1700 m, vântul va sufla tare, cu viteze de 80…100 km/h, iar zăpada va fi spulberată.

Prognoză meteo specială pentru Bucureşti. Ploi slabe şi intensificări ale vântului, miercuri, în Capitală

Conform avertizării ANM, temporar vântul va avea intensificări și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse și la cote mai reduse, cu viteze de până la 45…55 km/h. În jumătatea de nord a Moldovei trecător vor fi precipitații slabe, mai ales sub formă de ninsoare și condiții de polei.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

În Bucureşti, Trecător cerul va avea înnorări și vor fi condiții să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări după-amiaza și seara, când la rafală se vor atinge viteze de 35…40 km/h. Dimineața temperatura aerului se va situa în jurul valorii de 5 grade, apoi va urca spre o maximă de 13…15 grade.