COD GALBEN. Vezi avertismentul meteorologilor

Meteorologii au emis, vineri dimineaţă, o avertizare nowcasting tip COD GALBEN de ceaţă.

RomaniaTV.net
02 mai 2014, 05:54
COD GALBEN. Vezi avertismentul meteorologilor

Până la ora 11.00, în judeţele Covasna şi Braşov, inclusiv municipiile Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc şi Făgăraş, precum şi pe drumurile naţionale şi europene aferente se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

Citeşte şi PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea în primul weekend din mai

PROGNOZA METEO Vineri, la deal şi la munte, ca şi în sud-vestul ţării, tot despre vreme instabilă vorbim, iar din când în când, mai ales în orele amiezii şi la începutul nopţii se adună nori negri care aduc averse cu tunete, fulgere şi vânt în rafale. În celelalte regiuni, doar pe alocuri apar astfel de manifestări de instabilitate.

Dar nu vorbim despre ploi slabe, căci la nivel izolat se aşteaptă peste 20 l/mp, şi vor fi şi condiţii pentru căderi de grindină. În aceste condiţii, temepraturile maxime pornesc de la 16…18 pe litoral şi în depresiuni şi ating local 24…25 de grade extrem de generoase, prin Moldova şi Muntenia

În Bucureşti, înnorările sunt mai accentuate după amiază, când sunt posibile ploi de scurtă durata, descărcări electrice şi unele intensifiacri ale vântului. Pe fond tremic destul de cald, de altfel, căci maximă zilei va atinge 22…23 de grade.