COD PORTOCALIU de AVALANŞĂ la munte

Cod portocaliu de avalanşă în munţii Bucegi şi Făgăraş. Avertizarea este valabilă chiar şi pentru zonele de sub 1800 de metri altitudine, informează România TV.

RomaniaTV.net
20 ian. 2013, 10:16
COD PORTOCALIU de AVALANŞĂ la munte

La munte, meteorologii avertizează că există risc însemnat de avalanşă în Fagaras, dar şi în Bucegi, atât la peste 1800 de metri, cât şi la altitudini mai mici. Astfel, turistii sunt avertizaţi să nu părăsească pârtiile marcate şi să nu se aventureze în zone neamenajate.

Vremea s-a mai încâlzit uşor duminică. Pe parcursul zilei, cerul va avea înnorări temporare în vestul, centrul, nordul ţării şi la munte unde, pe arii restrânse vor cădea precipitaţii slabe, mixte si izolat se poate produce polei. În restul teritoriului soarele este mai generos peste zi, dar dimineaţa în zonele joase local va fi ceaţă. Vântul va fi alert în Banat şi în zona montană înaltă.

Temperaturile maxime vor avea valori de la -2 grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei până la 8 grade în sudul Banatului.

Duminica vremea s-a încălzit şi la munte, căci norii sunt mai risipiţi şi doar pe alocuri mai cad precipitaţii slabe, predominant lapoviţă în Apuseni şi mai ales ninsoare în nordul Carpatilor Orientali. Iar vantul doar pe crestele inalte ramane alert, in rest se domoleste simtitor. Prin urmare, temperaturile cresc cu 4…5 grade fata de ziua precedenta, amiaza se anunta mult mai placuta cu cele 2 grade pozitive pe care le indica termometrele la Semenic, Sinaia cota 1500 sau Stana de Vale. Iar la Predeal se inregistreaza 3 grade, in timp ce la Paltinis sunt 4.

În Capitala, duminică vremea se va încălzi. Soarele împarte cerul cu câţiva nori de decor, dar ziua începe cu ceaţa, căci vântul nu are nicio adiere. În aceste condiţii, temperatura la amiază se va situa în jurul valorii de 6 grade.

VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE