COD PORTOCALIU de furtuni în judeţele Tulcea şi Constanţa

Meteorologii au emis o avertizare de COD PORTOCALIU de furtuni pentru judeţele Tulcea şi Constanţa, valabilă până la ora 16.00. În municipiul Constanţa ploile torenţiale şi vântul puternic au făcut deja ravagii.

RomaniaTV.net
19 mai 2012, 10:52
COD PORTOCALIU de furtuni în judeţele Tulcea şi Constanţa

În intervalul orar 13.55-15.55, jumătatea de nord a judeţului Constanţa şi jumătatea de sud a judeţului Tulcea sunt sub incidenţa unui COD PORTOCALIU de furtuni.

Fenomenele meteorologice aşteptate sunt descărcări electrice şi cantităţi de precipitaţii ce pot depăşi izolat 40-50 l/mp într-o oră. De asemenea, pot apărea grindină de mici dimensiuni şi intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie.

Meteorologul Viorica Dima a declarat la România TV că în următoarele ore codul portocaliu s-ar putea extinde şi la alte judeţe, în funcţie de circulaţia curenţilor de aer. „Sistemul respectiv va avansa în următoarele ore către Ialomiţa şi Brăila, dar pe măsură ce avansează pe partea continentală, torenţialitatea ploii nu ne va mai interesa. Nu sunt excluse însă căderi de grindină şi vijelii”, a explicat Viorica Dima.