Cod portocaliu de ninsori în mai multe ţări din Europa. MAE a emis atenţionări de călătorie

Vreme extremă în toată Europa, după ce iarna a revenit în forţă în mai multe multe ţări, care se confruntă cu ninsori masive şi viscol puternic. MAE a emis atenţionări pentru românii care vor să călătorească în Croaţia, Slovenia, Ungaria, ţări afectate de condiţiile meteo extreme, potrivit România TV.

26 mart. 2013, 06:39
Cod portocaliu de ninsori în mai multe ţări din Europa. MAE a emis atenţionări de călătorie

Primăva se lasă aşteptată pentru cetăţenii europeni. Ungaria se confruntă iar cu vreme extremă, iar meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu de ninsoare şi viscol pentru 4 judeţe, precum şi cod galben pentru alte opt judeţe. Totodată, traficul este dat peste cap, iar autorităţile atenţionează şoferii că stratul de zăpadă ar putea să depăşească 20 de centimetri.

Iarna a revenit în forţă şi în Croaţia, unde mai multe autostrăzi au fost închise din cauza vântului puternic şi a gheţii. Totodată, centrul şi nordul ţării se află sub atenţionare de cod portocaliu de ninsoare, în timp ce pentru sudul şi estul ţării, meteorologii au emis o avertizare de cod galben. Situaţia este similară şi în Slovenia, unde autorităţile au impus mai multe restricţii de circulaţie pe mai multe autostrăzi.

Lucrurile nu par să se îmbunătăţească nici în Marea Britanie, care a fost acoperită încă de acum o săptămână cu zăpadă. Mii de oameni sunt în continuare fără curent electric.

Autorităţile au anunţat că problema nu poate fi remediată rapid din cauza viscolului puternic. Mai mult de atât, ninsorile din Marea Britanie vor continua şi în următoarele zile.

CITEŞTE ŞI S-a întors iarna în România: ŞCOLI ÎNCHISE, circulaţie ÎNGREUNATĂ pe mai multe drumuri