Cod ROŞU de ploi torenţiale şi grindină în Bucureşti. A fost emis mesaj Ro-Alert VIDEO

Vremea se strică în Bucureşti. Meteorologii anunţă furtuni puternice în următoarele minute în Bucureşti. A fost emis mesaj Ro-Alert.

31 mai 2022, 17:34
Cod ROŞU de ploi torenţiale şi grindină în Bucureşti. A fost emis mesaj Ro-Alert VIDEO

Cod ROŞU de ploi torenţiale şi grindină în Bucureşti UPDATE Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a dat asigurări marţi seara că situaţia este sub control după furtuna de după-amiază, iar echipele Apa Nova sunt în teren.

„Am luat legătura cu reprezentanţii instituţiilor care au în atribuţii eliminarea efectelor produse de furtună şi m-au asigurat că situaţia este sub control. Echipele Apa Nova sunt în teren şi acţionează pentru a pompa apa din zonele în care s-au produs acumulări. De asemenea, Poliţia Locală, Poliţia Rutieră, Administraţia Străzilor şi STB colaborează pentru degajarea traficului şi diminuarea impactului ploii torenţiale”, a anunţat edilul, pe Facebook.

Cod ROŞU de ploi torenţiale şi grindină în Bucureşti UODATE.  Directorul ANM, Elena Mateescu, a explicat care sunt zonele vizate și la ce ar trebui să ne așteptăm în orele următoare.

”Până diseară, la ora 22:00, vorbim de instabilitate atmosferică temporar accentuată în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, sud-vestul Transilvaniei, precum și local în zona de munte, care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii. Vitezele maxime la rafală se pot situa între 55 până la 75 de km pe oră și izolat căderi de grindină.

Vorbim și de cantități de apă care izolat pot depăși 20-30 de litri pe metru pătrat și izolat 40 de litri pe metru pătrat.

Ploi şi grindină în Bucureşti. În mai multe zone din Capitală a plouat şi a căzut grindină. Din punct de vedere termic vorbim de o vreme mai caldă, maximele de azi, în partea de sud-est a țării, se vor apropia de 30 de grade Celsius, inclusiv în capitală 29 de grade. Mâine vor fi temperaturi în creștere. Vorbim deja de 30…32  de grade Celsius în partea de sud-vest, sud și sud-est a țării”

De altfel, meteorologii ANM au emis alertă meteo COD ROŞU de ploi torenţiale, grindină, frecvente descărcări electrice.

În intervalul 17:45 – 18:30 în Bucureşti, îndeosebi în jumătatea de est a municipiului, vor fi ploi torențiale ce vor acumula 35 l/mp, iar în ultima jumătate de oră s-au acumulat izolat 35…40 l/mp, potrivit ANM.

ISU Bucureşti – Ilfov recomandam persoanelor aflate pe stradă să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie. De asemenea, pompierii recomandă sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime, închiderea tuturor ferestrelor locuinţelor şi altor categorii de construcţii şi evitarea atingerii stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

Citeşte şi: Se întorc furtunile în România. ANM a emis cod galben de ploi şi vijelii pentru jumătate de țară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizare COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru interval 31 mai, ora 12 – 31 mai, ora 22.

„În intervalul menționat, în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, sud-vestul Transilvaniei și local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55…75 km/h) și grindină. Cantităţile de apă
vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40 l/mp. Astfel de manifestări vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului”, a transmis ANM.

Citeşte şi: Prognoza meteo 31 mai. Vremea se va încălzi, dar se anunţă furtuni puternice