COD PORTOCALIU de ploi torenţiale pe Litoral. Peste jumătate de ţară se află sub COD GALBEN

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat avertizarea de vreme rea, fiind aşteptate ploi torenţiale şi furtuni în peste jumătate din ţară.

RomaniaTV.net
24 iul. 2018, 07:58

COD GALBEN, în intervalul 24 iulie, ora 11 – 25 iulie, ora 21, de instabilitate atmosferică accentuată și cantități importante de apă

În intervalul menționat, îndeosebi în regiunile estice, sud-estice și în toate zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse local torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și izolat căderi de grindină.

Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

COD PORTOCALIU, în intervalul 24 iulie, ora 17 – 25 iulie, ora 21, de ploi abundente

În Dobrogea vor fi intervale de timp în care va ploua abundent și se vor acumula local cantități de apă de 40…50 l/mp și izolat 70…80 l/mp.

Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată până la sfârșitul acestei săptămâni, iar în funcţie de evoluţia și intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.


loading...