Cod portocaliu şi galben pentru ploi abundente şi vânt puternic, la vecinii bulgari

O avertizare de cod portocaliu a fost emisă în şapte regiuni din centrul Bulgariei din cauza ploilor torenţiale însoţite de descărcări electrice, a anunţat miercuri Institutul Naţional de Meteorologie şi Hidrologie (INMH), citat de site-ul Novinite.com.

RomaniaTV.net
18 apr. 2012, 09:44
Cod portocaliu şi galben pentru ploi abundente şi vânt puternic, la vecinii bulgari

Regiunile ce intră în avertizarea INMH sunt: Plevna, Loveci, Gabrovo, Plovdiv, Pazardjik, Smolian şi Kardjali, informează Mediafax. În aceste regiuni se aşteaptă miercuri precipitaţii între 40 şi 60 de litri pe metrul pătrat.

Alte 11 regiuni din vestul şi centrul ţării, între care şi capitala Sofia, sunt vizate de o avertizare de cod galben pentru precipitaţii abundente. Astfel, se aşteaptă între 15 şi 30 de litri pe metrul pătrat în regiunile vestice (Vidin, Vraţa, Montana, Sofia, Pernik, Kiustendil şi Blagoevgrad) şi între 20 şi 40 de litri pe metrul pătrat în regiunile Haskovo, Stara Zagora şi Veliko Tărnovo.

Regiunile din nord-estul ţării (Ruse, Tărgovişte, Razgrad, Şumen, Silistra, Dobrici şi Varna) sunt sub avertizare de cod galben pentru vânt puternic.