COD ROŞU de furtună în mai multe judeţe. A fost prăpăd în ţară după vijeliile de duminică noaptea

Meteorologii au emis, duminică seară, avertizări cod roşu pentru judeţeţe Maramureş, Olt şi Dolj. În Dolj, crengile unui au căzut peste o ambulanţă, iar un copac peste o conductă de gaz, la faţa locului intervenind pompierii. Patru persoane au fost rănite, duminică seară, în timpul furtunii care s-a produs în mai multe localităţi din judeţul Mehedinţi. Doi adulţi au ajuns la spital după ce un panou a căzut peste maşina în care se aflau împreună cu doi copii, în localitatea Şimian. De asemenea, o persoană a fost rănită de un foişor, iar alta de geamul locuinţei sale, spart de un panou care a căzut. Acoperişurile a 13 blocuri au fost spulberate de vânt, iar zeci de autoturisme au fost distruse distruse. Sunt efectele unei furtuni devastatoare care s-a abătut seara trecută peste oraşul Drobeta-Turnu-Severin. Pompierii au intervenit de urgență. 

RomaniaTV.net
08 iul. 2019, 05:04
COD ROŞU de furtună în mai multe judeţe. A fost prăpăd în ţară după vijeliile de duminică noaptea

Urgia s-a declanşat în Mehedinţi cu rafele de vânt de până la 100 de km pe oră. În doar câteva minute, acoperişurile a zeci de blocuri au fost spulberate şi aruncate la pământ pe zeci de autoturisme. Zeci de copaci au fost smulşi din pământ şi s-au prăbuşit pe maşinile parcate.

În comuna Şimian un panou publicitar a căzut peste un autoturism în care se aflau doi copii şi părinţii lor. Adulţii au fost transportaţi la spital. În aceeaşi localitate, un bărbat a fost rănit de un foişor din lemn prăbuşt peste el, iar la Turnu Severin alt bărbat a fost lovit de cioburile de la geamul spart de acoperişul unui bloc luat de vânt.

Și în Județul Dolj furtuna puternică a făcut ravagii. Zeci de copaci au căzut pe maşini şi pe carosabil în urma unei furtuni puternice. O creangă dintr-un copac a căzut pe o ambulanţă parcată în curtea Spitalului numărul 1 Craiova, iar un copac s-a prăbuşit în curtea Spitalului de Boli Infecţioase Craiova.

De asemenea, echipele de intervenţie au degajat nouă copaci copaci căzuţi pe carosabil în localităţile Filiaşi,  Dăbuleni, Radovan, Moţăţei şi Ghindeni, iar Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din Filiaşi, Catane,  Galiciuca, Dăbuleni, Valea Stanciului, Călăraşi, Goicea au îndepărtat 13 copaci căzuţi pe carosabil.

Totodată, reprezentanţii Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ Craiova au îndepărtat 21 copaci  căzuţi pe carosabil pe străzile: Paşcani, Tineretului, Pandurilor, Lămâiţelor, Elena Cuza, Alexandru Macedonski, Piaţa Gării, Decebal, Simion Bărnuţiu, Ştirbei Vodă, General Dragalina, Matei Millo, Corneliu Coposu, Păcii, Nicolae Titulescu, Matei Basarab, Dealu Spirei, Artarului, Siloz, Duiliu Marcu, Spaniei.

Vijelia a lovit cu putere și în localitatea Chișineu-Criș din județul Arad. Oamenii s-au speriat de furtuna violentă.

La Brașov, mai mulți copaci au fost doborâți de vânt și au căzut peste mașini. Autoturismele erau parcate și nu au fost victime. Pompierii au intervenit la fața locului, au tăiat copacii și au curățat zona de crengi.