Plan Roşu de intervenţie: 13 răniţi după o coliziune între un microbuz şi o autoutilitară, pe Valea Oltului

Treisprezece persoane au fost rănite într-un accident produs, joi, la limita dintre judeţele Vâlcea şi Sibiu, iar autorităţile au declanşat planul roşu de intervenţie. Dintre răniţi, patru sunt în stare mai gravă, fiind însă conştienţi şi stabili, spun reprezentanţii ISU Vâlcea. Traficul pe DN 7 este blocat pe sensul Sibiu-Vâlcea.

RomaniaTV.net
13 sept. 2018, 09:54
Plan Roşu de intervenţie: 13 răniţi după o coliziune între un microbuz şi o autoutilitară, pe Valea Oltului

UPDATE: Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, planul roşu de intervenţie a fost activat în cazul accidentului de la Câineni, în care au fost rănite 13 persoane.

Patru persoane sunt în stare mai gravă, dar sunt conştiente şi stabile hemo-dinamic, iar şapte dintre victime au fost deja transportate spre spital, spun reprezentanţii ISU Vâlcea.

Conform primelor informaţii, printre victime se află şi patru cetăţeni bulgari.

La locul accidentului au intervenit ambulanţe din judeţul Vâlcea, acolo unde s-a produs accidentul, dar şi din judeţul Sibiu.

De asemenea, reprezentaţii ISU Vâlcea spun că la locul accidentului sunt scurgeri de combustibil, iar o autospecială de stingere asigură măsuri de apărare împotriva incendiilor până la înlăturarea combustibilului.


UPDATE: S-a declanşat Codul Roşu. Numărul de victime a crescut până la 10 persoane. Au fost suplimentate numărul de ambulanţe de la Sibiu şi de la Vâlcea. În zonă acţionează şi o autospecială de stingere, pentru că sunt scurgeri de combustibil. Din cele 10 persoane rănite, 3 persoane sunt rănite grav.

Din primele date furnizate de IPJ Vâlcea, se pare că autoutilitara, înmatriculată în Bucureşti, care circula pe sensul de mers Vâlcea – Sibiu, a pătruns pe contrasens(şoferul e posibil să fi fost neatent). Acesta a acroşat un microbuz, cu numere de Bulgaria, care circula regulamentar din sens opus, o autoutilitară şi un autoturism. Se pare că rănite sunt 4 persoane de naţionalitate bulgară, precum şi şoferul care a provocat accidentul. Traficul este blocat pe sensul Sibiu – Vâlcea.