COD ROŞU de intervenţie. Accident cu patru morţi şi patru răniţi grav în Sălaj. Maşina avea volanul pe dreapta VIDEO

Patru persoane au murit și alte patru au fost rănite grav într-un accident rutier care a avut loc în noaptea de miercuri spre joi pe Drumul Național DN 19 B, între localitățile Zăuan și Ip, județul Sălaj.

RomaniaTV.net
09 iul. 2020, 02:51

UPDATE. Mașina care a provocat azi-noapte un grav accident de circulație în Sălaj avea volan pe partea draptă, a anunțat Poliția Română. Accidentul de circulaţie petrecut în noaptea de miercuri spre joi în Sălaj care s-a soldat cu patru morţi şi patru răniţi grav a fost provocat de şoferul unei maşini cu volanul pe partea dreapta, Poliţia avertizând asupra faptului că acest tip de autovehicul asigură o vizibilitate redusă în cazul depăşirilor, scrie Agerpres.

„Din cercetările efectuate de poliţişti la faţa locului s-a stabilit că un tânăr de 22 de ani, din judeţul Sălaj, conducea un autoturism pe direcţia Ip – Zauan, iar pe un sector de drum în aliniament a efectuat o manevră de depăşire neregulamentară şi a intrat în coliziune frontală cu o maşină care circula din sensul opus, condusă de un bărbat de 44 de ani, din judeţul Bihor. În urma evenimentului a rezultat decesul a patru persoane, dintre care cei doi şoferi şi doi tineri de 22, respectiv 29 de ani, din maşina condusă de şoferul din Sălaj. Alte patru persoane, cu vârste cuprinse între 15 şi 41 de ani, au fost rănite grav”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj.

„Acest tip de autovehicul asigură o vizibilitate redusă în cazul depăşirilor, şoferul trebuind să pătrundă pe contrasens mai mult decât ar fi nevoie în cazul autovehiculelor cu volanul pe partea stângă, iar situaţia devine şi mai riscantă pe timp de noapte sau în condiţii meteo nefavorabile (ceaţă, ploaie, ninsoare)”, precizează joi, într-o postare pe Facebook, Poliţa Română.

IPJ Sălaj anunță că șoferul unei mașini a efectuat o depășire neregulamentarä a unui alt autoturism, peste marcajul longitudinal simplu continuu, și a intrat în coliziune frontală cu o mașină care circula pe direcția Zăuan – Ip, condusă de un bărbat din județul Bihor.

În urma accidentului a rezultat decesul a patru persoane, dintre care cei doi șoferi și două persoane din mașina care a efectuat depășirea.

Alte patru persoane au fost rănite grav, câte două din fiecare mașină. Reprezentanții ISU Sălaj au declarat la rândul lor că la locul accidentului s-a intervenit cu o autospecială de descarcerare și 11 ambulanțe, din care 6 de la SMURD și 5 ale SAJ Sălaj.

Persoanele rănite au fost transportate de la UPU Zalău.

Potrivit martorilor, se pare că șoferul care a efectuat depășirea avea viteză foarte mare, iar pe carosabil nu se observau urme de frânare. În autoturism, un Audi cu volan pe dreapta se aflau cinci tineri, trei dintre aceștia au decedat pe loc. 

Mai mult decât atât, în cealaltă mașină, un Golf 4, se afla o famile cu o adolescentă de 15 ani. Conform unor martori, familia din Bihor se întoarcea de mare și mai avea câțiva zeci de kilometri până acasă.