Cod roşu de intervenţie la Bacău. Maşină spulberată de tren, doi tineri au murit pe loc VIDEO

În urma accidentului au rezultat două victime încarcerate. Acestea au fost descarcerate de echipajele de intervenție, fiind predate echipajelor SAJ inconștiente, cu multiple traumatisme. Pompierii au precizat că în tren se aflau 30 de călători, care nu au fost răniţi, însă traficul feroviar este blocat.

26 ian. 2024, 18:17

UPDATE Cod roşu de intervenţie: ”Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că astăzi, 26 ianuarie 2024, în jurul orei 16:45, ca urmare a neasigurării a unui conducător auto la o trecere la nivel cu calea ferată, situată între staţiile Dofteana Bacău şi Valea Uzului, s-a produs lovirea autoturismului de către trenul Regio 5207, la km 62+900. Din informaţiile transmise de la faţa locului, pasagerii şi personalul feroviar din trenul Regio nu au fost răniţi, fiind înregistrate însă victime în rândul pasagerilor din autoturism”, a transmis CFR.

Sursa citată a precizat că trenul R 5207 este oprit la locul accidentului până la finalizarea cercetărilor desfăşurate de către organele abilitate. iar trenul R 5212 staţionează în Valea Uzului până la redeschiderea liniei, întrucât între staţiile Dofteana Bacău – Valea Uzului este linie CF simplă.

Cod roşu de intervenţie la Bacău, o mașină a fost lovită de tren, în Dofteana!  „Din nefericire, în ciuda eforturilor depuse de echipajele medicale, a fost declarat decesul a două persoane, respectiv una de sex feminin (26 ani) și una de sex masculin (28 ani)”, a declarat Ema Tereș, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

Momente impresionante la înmormântarea unui mare artist al României. Grigore Leșe a interpretat un cântec de jale la căpătâiul maestrului

„În urma accidentului au rezultat două victime încarcerate. Acestea au fost descarcerate de echipajele de intervenție, fiind predate echipajelor SAJ inconștiente, cu multiple traumatisme. În prezent, traficul feroviar este blocat pe sensul de mers. Se lucrează în continuare pentru degajarea autoturismului și reluarea traficului. În tren se aflau cca. 30 călători fără marcă traumatică”, a precizat Ema Tereș, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.


Știrea inițială:

În urmă cu câteva momente, pompierii militari au fost solicitați să intervină în comuna Dofteana, sat Dofteana, în urma unui apel primit pe SNUAU 112 care anunța faptul că o mașină a fost lovită de tren.

Accident cu două microbuze şi un autoturism, în Bihor. Nouă persoane, transportate la spital

La locul indicat acționează o autospecială de stingere cu apă și spumă, o descarcerare, o ambulanță SMURD și două ambulanțe SAJ.

„O persoană a fost descarcerată și predată echipajului SAJ pentru resuscitare. Se lucrează la descarcerarea celei de-a doua”, a precizat Ema Tereș, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

Se lucrează în continuare pentru degajarea autoturismului şi reluarea traficului.

 

Un pieton a murit, dupa ce a fost lovit de trenul Brasov-Budapesta. Trafic feroviar este oprit in judetul Harghita

Traficul feroviar este oprit, vineri seară, în judeţul Harghita, după ce trenul Braşov-Budapesta a lovit un pieton. ”Grav accident feroviar. O persoană a fost lovită de tren, la ieşirea din gara Sâncrăieni către Miercurea Ciuc”, anunţă, vineri seară, ISU Harghita.

La faţa locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detaşamentului Miercurea Ciuc cu o autospecială de stingere, pentru asigurarea zonei, precum şi echipajele SAJ şi IPJ.

”Din primele informaţii persoana este decedată. Trenul IR 406 circula pe direcţia Braşov-Budapesta”, au mai menţionat pompierii. Circulaţia feroviară este oprită.