Cod ROŞU de inundaţii în Caraş-Severin, până la ora 14. Populaţia a fost avertizată prin Ro-Alert VIDEO

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o avertizare cod roşu de inundaţii, valabil astăzi până la ora 14, pe râurile din bazinele hidrografice din Caraş-Severin.

RomaniaTV.net
18 iun. 2020, 05:37
Cod ROŞU de inundaţii în Caraş-Severin, până la ora 14. Populaţia a fost avertizată prin Ro-Alert VIDEO

COD ROŞU, valabil începând cu 18 iunie, ora 8.40 până la ora 14

Citeşte şi: Avertizare Meteo. COD GALBEN şi PORTOCALIU de instabilitate atmosferică accentuată şi cantităţi de apă însemnate

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Caraș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, județul Caraș – Severin.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe râurile din bazinele hidrografice: Caraș – bazin superior și afluenții de stânga din bazinul mijlociu și inferior.

Populaţia din judeţul Caraş-Severin a fost avertizază prin sistemul Ro-Alert, cât şi prin Crowl TVR. La nivelul ISUJ este activată grupa operativă și operaționalizat CJCCI.

La momentul actual, la nivelul județului se intervine în 3 localități ( Caransebeș, Oțelu Roșu și Zorlențu Mare) pentru evacuarea apei din 16 gospodării și de pe mai multe străzi inundate.

Inundații de cod roșu în județele Caraș-Severin și Timiş. Localități întregi au fost afectate: apa a intrat în curțile și casele oamenilor, iar mai multe drumuri au fost acoperite de puhoaie. În Caraș-Severin, din cauza vremeii, mai multe localităţi au fost inundate. Prăpăd în Caraş-Severin, din cauza vremii. Mai multe localități au fost inundate. Oamenii disperați, au cerut ajutorul pompierilor, după ce zeci de gospodări au fost afectate.

Și în Timiș, puhoaiele au ajuns în curțile și casele oamenilor. Pompierii au intervinit în localitățile Lugoj, Criciova și Fârdea. Tot în comuna Fârdea, un pod care făcea legătura între două sate a fost pur și simplu înghițit de ape. Însă probleme au fost chiar și la Spitalul Județean de Urgență din Timișoara, la Secția Ortopedie, Pompierii au intervenit pentru a evacua apa din subsolurile unității medicale.