COD ROŞU de INUNDAŢII în două judeţe. Pericol major, autorităţile sunt în alertă

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, București a emis joi cod roşu de inundaţii în două judeţe.

RomaniaTV.net
02 iun. 2016, 10:28
COD ROŞU de INUNDAŢII în două judeţe. Pericol major, autorităţile sunt în alertă

COD ROŞU. În intervalul 02.06.2016 ora 13:20 – 02.06.2016 ora 18:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu efecte de inundaţii şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri cu 20-50 cm ale COTELOR DE PERICOL pe afluenţii Trotuşului aferenţi sectorului aval confluenţă Uz- amonte Oneşti, judeţele Bacău și Covasna.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice Slanic, Oituz şi Dofteana.

Citeşte şi: COD PORTOCALIU de furtuni: Ploi torenţiale, grindină şi vijelii în următoarele 24 de ore

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă vreme instabilă în zilele următoare. Vineri, cerul va avea înnorări temporar accentuate si vor fi averse, însotite de descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului. În weekend, vremea va rămâne în general instabilă.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va fi în continuare în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate si vor fi averse, însotite de descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului în estul şi sud-estul tării, la deal si la munte si local în restul teritoriului. Izolat vor fi condiţii de grindină, iar în jumătatea de est a ţării cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 50 l/mp. Temperaturile maxime vor fi apropiate de mediile climatologice specifice perioadei în vest si sud si sub cele normale în rest si se vor încadra între 15 grade in nordul Moldovei şi 25 de grade in sud si vest.

PROGNOZA METEO BUCURESTI: Vremea va fi în general instabilă. Temporar, vor fi înnorări accentuate, averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi 24…25 de grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA: În vestul si sudul tării si în zonele de munte, vremea va rămâne în general instabilă. Instabilitatea atmosferică se va manifesta mai ales în cursul zilei, prin averse, însotite de descărcări electrice si de intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare, iar ploile se vor semnala pe arii restrânse si vor fi, în general, slabe cantitativ. Temperaturile maxime, usor mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă, vor fi cuprinse între 18 grade in sud-estul Transilvaniei si 25 de grade in nord-vest.

PROGNOZA METEO BUCURESTI: Vremea se va mentine în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate si, mai ales în cursul zilei, vor fi averse şi, posibil, descărcări electrice şi unele intensificări ale vântului. Temperatura maximă, usor mai scăzută decât cea normală pentru această perioadă, va fi de 21…22 de grade.

DUMINICA – Vremea se va încălzi usor în majoritatea regiunilor. În vestul si centrul tării si în zonele de deal si de munte, cerul va avea înnorări temporar accentuate si local vor fi averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ploi de scurtă durată se vor semnala doar izolat. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 de grade pe litoral si 27 de grade in Maramures, nordul Crisanei si sudul Munteniei (sau in nord-vest si in sud-sud-est).

LUNI, MARTI, MIERCURI – valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologic specifice acestei perioade din an. Local vor mai fi averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului.


loading...