COD ROȘU de inundații. Străzile din Reşiţa au fost înghițite de ape, după 30 de minute de ploaie torențială

Mai multe străzi din Reșița au fost inundate, luni dipă-amiază, după o ploaie torențială care a durat aproximativ 30 de minute.

29 mai 2023, 17:29
COD ROȘU de inundații. Străzile din Reşiţa au fost înghițite de ape, după 30 de minute de ploaie torențială
COD ROȘU de inundații în Reșița

UPDATE: ISU Caraş-Severin anunţă că, luni seară, apele sunt în retragere de pe străzile din Reşiţa, după ce au produs o viitură puternică pe strada M. Kogălniceanu, în urma ploilor abundente. La nivel judeţean, 23 de gospodării au fost inundate, iar pompierii au intervenit pentru decolmatarea unui podeţ.

Distribuie pe Facebook  Distribuie pe Twitter  Distribuie pe Email

”În contextul fenomenelor meteorologice prognozate Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş Severin a fost solicitat să intervină în după-amiaza acestei zile, în mai multe locaţii din municipiul Reşiţa, cartierul Ţerova, cartierul Doman şi cartierul Secu. Pentru gestionarea situaţiilor semnalate au fost alocate iniţial trei autospeciale de stingere cu apă, dotate cu motopompe, patru autospeciale de primă intervenţie şi comandă si şase motopompe transportabile. Ulterior au fost suplimentate forţele de intervenţie, cu 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi trei motopompe din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caransebeş şi Secţiei de Pompieri Oraviţa”, a transmis, luni seară, ISU Caraş-Severin.

Potrivit sursei citate, s-a intervenit pentru evacuarea apei din 23 gospodării (Reşiţa – 9, Ţerova – 5, Doman – 6, Secu – 3), precum şi pentru decolmatarea unui podeţ în municipiul Reşiţa.

În prezent se acţionează în 8 locaţii, la Resita, Ţerova şi Doman.

”În Reşiţa, un microbuz cu 7 subofiţeri se deplasează pe str. Kogalniceanu pentru sprijin de îndepărtare a aluviunilor, în urma unei viituri puternice. Forţe implicate: 2 ofiţeri şi 30 subofiţeri. Cea mai afectată stradă din municipiul Reşiţa a fost str. Mihail Kogălniceanu”, a mai precizat ISU Caraş-Severin.

 

Instituţia precizează că apele sunt în retragere la Reşiţa.

Apele au acoperit câteva străzi din Reșița. Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență a fost nevoit să cheme din turele libere oameni, pentru a putea face față solicitărilor de pe teren, după o ploaie care a durat aproximativ 30 de minute. Autoritățile se concentrează în acest moment  pe municipiul Reșița și pe cartierele aparținătoare, afectate de ruperea de nori.

Echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița acționează pentru evacuarea mai multor gospodării. Se acționează cu patru motopompe în următoarele locații:

  • 4 străzi din mun. Reșița;
  • 3 străzi din cartierul Țerova;
  • cartierul Doman;
  • carietul Secu.

Citește și: Autobuz plin cu pasageri, inundat în Cluj. Rupere de nori și inundații în orașul lui Boc: „Veneția… La Decathlon s-au vândut toate bărcile”, ”E fain la Dunăre”

Nicio persoană nu a fost pusă în pericol.

„La nivelul județului Caraș-Severin s-au suplimentat efectivele cu personal din turele libere pentru gestionarea situației actuale, în contextul fenomenelor meteorologice avertizate.

În momentul de față, echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița acționează în mai multe locații din municipiu și cartierele aparținătoare pentru evacuarea apei din mai multe gospodării. În prezent se acționează cu 4 motopompe în următoarele locații:
-4 străzi din municipiul Reșița
-3 străzi din cartierul Țerova
-cartierul Doman
– cartierul Secu

Până în prezent nu sunt persoane în pericol. Având în vedere ca am avut mai multe solicitări referitoare la un baraj rupt, vă comunic faptul ca la nivelul municipiului Reșița nu sunt baraje în pericol“, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Semenic Caraș-Severin, potrivit reper24.ro.

Citește și: România este puternic lovită de ploi și inundații. Vremea caldă încă se lasă așteptată

Potrivit sursei citate, rețeaua pluvială din zonă nu ar face față unor cantități de peste 35-40 l/mp de apă căzute pe metru pătrat.