Cod roșu în patru județe. Ploi torențiale și vijelii în peste jumătate din zonele țării

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de ploi torențiale și vijelii, valabile în peste jumătate de țară de vineri, ora 10:00, până sâmbătă, ora 12:00.

16 iun. 2023, 10:43
Cod roșu în patru județe. Ploi torențiale și vijelii în peste jumătate din zonele țării
Prognoza meteo luni 12 iunie 2023. Vremea se răceşte, se anunţă averse torenţiale

Cod roșu în patru județe. Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de ploi torențiale și vijelii, valabile în peste jumătate de țară de vineri, ora 10:00, până sâmbătă, ora 12:00.

Cod roșu de averse torențiale și abundente

Cod roșu în patru județe. În județele Mehedinți, Caraș-Severin și zona de munte a județelor Gorj și Hunedoara, vor fi averse torențiale și abundente. În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 50…70 l/mp și izolat vor depăși 80 l/mp.

Citește și Cod portocaliu de vreme severă în România. Care sunt județele afectate din țară

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și cantități însemnate de apă

În jumătatea de vest a Olteniei, sudul Banatului, zona Carpaților Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.

Cod galben de instabilitate atmosferică

În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Crișana, nordul Banatului, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Moldovei și estul Olteniei.

Citește și Alertă meteo. Un ciclon violent se formează deasupra României, se anunţă vijelii, grindină şi potop

Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pentru scurte intervale de timp și în restul teritoriului, iar vremea va fi în general instabilă și în zilele următoare, mai notează meteorologii.