COD RUTIER 2019 actualizat: ce amendă rişti dacă vorbeşti la telefon în timpul condusului. Descarcă pdf Cod Rutier 2019

Publicat: Sâmbătă, 13 Aprilie 2019 12:38 // Actualizat: Sâmbătă, 13 Aprilie 2019 12:54 // Sursa: romaniatv.net

Codul Rutier se schimbă în fiecare an de câteva ori, iniţiative legislative fiind tranfsormate în articole de lege în Parlament. RomaniaTV.net vă prezintă ultima variantă a Codului Rutier 2019 şi actualizarea cunatumului amenzilor.

COD RUTIER 2019. Conform ultimelor schimbări, nou cod vine cu o amendă dură pentru șoferii care vorbesc la telefon în timp ce se află la volan. Cei care vor fi prinși de poliție în timp ce folosesc telefonul mobil riscă să rămână fără permisul de conducere o lună, pot fi sancționați cu 9-20 de puncte și vor plăti o amendă cuprinsă între 1.305 și 2.900 de lei.

COD RUTIER 2019. Care sunt amenzile pe care putem să le plătim la jumătate

Pentru comparaţie, Codul rutier italian prevede în acest moment, amenzi de 647 de euro pentru cei care folosesc telefonul mobil și suspendarea permisului de la 1 la 3 luni, doar pentru cei care sunt la a doua abatere în același an.

RomaniaTV.net vă prezintă alăturat ultima variantă a Codului Rutier. Consultă schimbările pentru a nu afla de la poliţist cunatumul noilor amenzi.

Măsurile mai dure din noul cod rutier pe 2019 au ca scop reducerea numărului de accidente cauzate de șoferii care vorbesc la telefon la volan, fac live-uri pe Facebook sau sunt atenți la smartphone ori tabletă.

Pe de altă parte, codul rutier din 2019 vine și cu o veste bună pentru șoferi: punctul de amendă a fost înghețat și va fi același cu cel de anul trecut, adică 145 lei. Cei care vor fi sancționați de polițiști vor putea plăti mult mai ușor amenda, pe care o pot achita de oriunde din țară într-un cont unic, înființat în 2019. De asemenea, Codul rutier pe 2019 a majorat la 15 zile termenul de plată a jumătate din amenda aplicată, față de 48 de ore în trecut.

O nouă schimbare în codul rutier pe 2019 prevede că șoferii depistați la controlul medical cu o afecțiune incompatibilă cu condusul nu vor mai avea dreptul de a deține un permis de conducere.

Șoferii își vor putea recupera permisul doar după ce urmează un tratament de specialitate și sunt supuși apoi unei evaluări medicale care să confirme dacă sunt sănătoși și apți pentru a se urca la volan. De altfel, medicii au obligația de a anunța Poliția atunci când constată că un șofer nu este apt pentru a conduce, potrivit noilor modificări din Codul Rutier 2019.

Cod Rutier 2019. Schimbările se țin lanț în Codul Rutier, iar România nu este singura țară care aplică reguli serioase. Printre țările care s-au pus pe ridicat permise de conducere se află și Italia care avertizează toți șoferii.

Comisia pentru Transporturi din Camera Deputaților, lucrează la proiectul de lege, potrivit căruia se pun în discuție două mari schimbări: ridicarea limitei de viteză la 150 de kilometri pe autostradă și sancționarea celor care utilizează telefonul mobil în timpul mersului prin suspendarea imediată a permisului de conducere, scrie RomaniaTV.

Șeful Poliției Rutiere a declarat în cadrul dezabaterii care a avut loc în Camera Deputaților: "Cauza principală a accidentelor rutiere este distragerea atenției în urma utilizării necorespunzătoare a telefoanelor celulare și a altor dispozitive electronice la volan. O înăsprire a legii care permite retragerea permisului de condicere încă de la prima abatere, răspunde necesității combaterii acestui comportament periculos''. Bărbatul declară că în acest moment se suspendă permisul de conducere doar recdiviștilor, iar această pedeapsă pare că nu dă semne pentru ameliorarea unor accidente fatale.

 
 


loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 apr 03:37
Răspunde | Votează email 0 email
Antena24.ro
Foarte bine, din cauza telefonului utilizat in timpul mersului multi oameni isi pierd vietile
1
EUR
4.8418
RON
10 Jul
noapte 15 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H