COD RUTIER 2019: cum şi unde vor fi amplasate radarele rutiere

Senatul ar urma să adopte, luni, o modificare a odronanței de urgență care reglementează circulația pe drumurile publice, respectiv atribuțiile și modul în care sunt aplicate amenzile de către polițiștii rutieri, cât și modul în care sunt utilizate și instalate radarele.

15 apr. 2019, 08:11
COD RUTIER 2019: cum şi unde vor fi amplasate radarele rutiere

COD RUTIER 2019. Una dintre modificări este aceea că polițiștii de frontieră preiau din atribuțiile celor rutieri la punctle de trecerea frontierei.

Dispozitivele destinate măsurării vitezei se instalează exclusiv pe autovehicule care prezintă înscrisurile și însemnele distinctive ale poliției rutiere. Dispozitivele mobile, de tip pistol, destinate măsurării vitezei se utilizează la o distanță maximă de 10 metri de autovehiculele care prezintă înscrisurile și semnele dictinctive ale poliției rutiere. Se interzice utilizarea dispozitivelor de măsurare a virezei din autovehicule care nu prezintă înscrisuri și însemne distinctive, de către polițiști ca nu poartă uniforme, cu înscrisuri și însemne distinctive”, se prevede în proiect.

COD RUTIER 2019 actualizat: ce amendă rişti dacă vorbeşti la telefon în timpul condusului. Descarcă pdf Cod Rutier 2019