COD RUTIER 2019. Noi amenzi pentru şoferi, se aplică din această lună. Greşeala care vă aduce amendă de 1160 lei

CODUL RUTIER se schimbă din nou. Conform unui anunţă făcut pe pagina de Facebook a Poliţiei Române, noile modificări  privind folosirea telefonului la volan intră în vigoare pe 12 octombrie 2019.

07 oct. 2019, 02:57
COD RUTIER 2019. Noi amenzi pentru şoferi, se aplică din această lună. Greşeala care vă aduce amendă de 1160 lei

COD RUTIER 2019. Şoferii care vor fi depistaţi de poliţiştii rutieri că ţin în mână telefonul mobil, sau folosesc în orice mod un dispozitiv care e prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video se vor alege cu o sancţiune de până la 1160 de lei.

Dacă legea actuală prevede faptul că doar şoferii care sunt într-o convorbire cu telefonul în mână, fără a folosi căştile sau difuzorul se pot alege cu două puncte de amendă, adică 410 lei. Noile modificări măresc sancţiunea chiar şi de trei ori.

Cei care vor folosi telefonul mobil şi vor încălca şi o altă regulă de circulaţie, în acelaşi timp, respectiv neutilizarea centurii de siguranţă sau depăşirea vitezei regulamentare, vor rămâne fără permis de conducere pentru 30 de zile, se mai arată pe pagina oficială de Facebook.

Codul Rutier prevede amenzi usturătoare pentru șoferii care aruncă gunoaie pe geam sau țin animalele de companie pe scaunul din față. Sancțiuni riscă și cei care fac semne obsece în trafic sau înjură alți participanți la trafic. Aceste fapte se încadrează în clasa a IV-a de amenzi (de la 9 la 20 de puncte).

COD RUTIER 2019. Şoferii riscă amenzi uriaşe chiar dacă au ANVELOPE DE IARNĂ

Traficul aglomerat îi face pe mulți șoferi să devină nervoși și să îi înjure pe ceilalți participanți la trafic sau să le arate semne obscene. Aceste fapte sunt încadrate la contravenții în Codul Rutier și sunt sancționate cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni. Cei care își pierd cumpătul și încalcă prevederile riscă să primească o amendă cuprinsă între 1.305 lei și 2.900 de lei.

Cu aceeași sumă sunt sancționați și cei care aruncă gunoi pe drumurile publice sau abandonează obiecte, substanțe sau vehicule. Sancțiunile li se aplică și conducătorilor auto care transportă animale pe locurile din vață ale autoturismelor.


loading...