COD RUTIER 2019, schimbări majore pentru şoferi! Ce se întâmplă cu cei care au permisul suspendat

Publicat: Sâmbătă, 23 Martie 2019 09:34 // Actualizat: Sâmbătă, 23 Martie 2019 13:31 // Sursa: romaniatv.net

COD RUTIER 2019, schimbări majore pentru şoferi potrivit ultimelor informaţii oferite de Parlament. Astfel, doi parlamentari PSD-ALDE au depus la Camera Deputaţilor prin care şoferii ar putea să aleagă singuri data la care să le fie suspendat permisul, după ce au fost prinşi cu nereguli în trafic.

Foto: stirinebune.gsp.ro

COD RUTIER 2019. 

Veşti bune pentru participanţii la trafic, mai ales pentru cei care ştiu că nu respectă întrutotul regulile de circulaţie. Pedepsele lor vor putea fi amânate legal.

Conducătorul auto căruia i s-a suspendat provizoriu permisul auto ar putea să-şi aleagă perioada suspendării în termen de un an de la data săvârşirii faptei contravenţionale, conform unei iniţiative legislative depuse la Parlament de deputaţii ALDE Ştefan-Alexandru Băişanu şi Adrian Mocanu.

Potrivit propunerii legislative privind suspendarea permisului auto, "în cazul suspendării provizorie a permisului auto, conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o".

COD RUTIER 2019. De asemenea, proiectul prevede că vor fi exceptaţi cei care au săvârşit "fapte deosebit de grave, care prezintă un pericol social, fiind săvârşite cu vinovăţie şi care sunt prezentate de legea penală şi sunt prezentate de aceasta - infracţiuni".

Conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o, într-o perioadă de 365 de zile de la data săvârşirii acelei fapte, mai prevede proiectul.

"Prevederile prezentei iniţiative vin în ajutorul şoferilor profesionişti şi nu numai, care se aleg cu suspendarea permisului de conducere, iar, pentru o încălcare minoră a unei reguli de circulaţie, nu mai pot lucra şi rămân "fără pâine". Sunt de părere că la nivel naţional avem o problemă mare legată de suspendarea permiselor de conducere ale şoferilor", susţine deputatul Ştefan-Alexandru Băişanu în expunerea de motive.

COD RUTIER 2019. Proiectul va intra mai întâi în dezbaterea Senatului, Camera Deputaţilor fiind for decizional, înainte să intre în vigoare.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Cod Rutier schimbari şoferi
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8423
RON
13 Jul
noapte 13 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H