COD RUTIER 2019. Se schimbă regulile în cazul unui permis suspendat. Cum vei putea conduce în continuare

Un proiect legilativ aflat în Senat are în vedere schimbarea modului de aplicare a anumitor sancţiuni rutiere.

17 mart. 2019, 09:20
COD RUTIER 2019. Se schimbă regulile în cazul unui permis suspendat. Cum vei putea conduce în continuare

COD RUTIER 2019. Şoferii care se fac vinovați de încălcarea Codului rutier vor putea să aleagă singuri perioada de executare a pedepsei, în funcție de nevoile personale.

Dacă proiectul va ajunge în Monitorul Oficial, conducătorii auto pedepsiți cu suspendarea carnetului de șofer, nu vor deveni imediat pietoni și nici nu se vor certa cu familia pentru modificarea planurilor de vacanță. Ei vor putea folosi autorismul proprietate personală o perioadă destul de lungă, dar nu mai mult de un an de la fapta comisă.

COD RUTIER. S-a schimbat legea cu privire la înmatricularea automobilelor cu numere străine. Ce trebuie să ştie românii

„Conducătorul auto poate să-și aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenționale pe care a săvârșit-o, într-o perioadă de 365 de zile de la data săvârșirii faptei contravenționale”, se arată în proiectul de act normativ.

Inițiatorii proiectului de act normativ motivează apariția acestuia prin faptul că prevederile lui „vin în ajutorul șoferilor profesioniști (…) care se aleg cu suspendarea permisului de conducere, iar pentru o încălcare minoră a unei reguli de circulație nu mai pot lucra și rămân «fără pâine»”.

Cod rutier 2019. Avertisment pentru şoferi, în România se dă o amendă la 49 de secunde. RADARELE aduc cel mai multe sancţiuni