COD RUTIER. S-a schimbat legea cu privire la înmatricularea automobilelor cu numere străine. Ce trebuie să ştie românii

Românii trebuie să fie foarte atenți. A intervenit o schimbare cu privire la înmatricularea automobilelor cu numere străine și pentru a se lămuri asupra procedurilor pentru înmatricularea provizorie a maşinii trebuie să știe anumite lucruri.

01 mart. 2019, 08:10
COD RUTIER. S-a schimbat legea cu privire la înmatricularea automobilelor cu numere străine. Ce trebuie să ştie românii

Autoritatea rutieră din Roma va elibera numere de înmatriculare provizorii pentru maşinile care au numere străine şi circulă pe teritoriul Italiei, scrie capital.ro. Anunţul a fost făcut de Ambasada României la Roma, pe propria pagină de facebook şi se referă la automobilele care vin dintr-o ţară membră a Uniunii Europene.

Citeşte şi Bobonete, caterincă maximă pe subiectul zilei în fotbal. „Hai cu Steaua – Dinamo la Craiova!”

„Vă informăm că, pentru a gestiona procesul de înmatriculare a autovehiculelor înmatriculate în străinătate, Autoritatea Rutieră din Roma (Motorizzazione Civile Roma) a dispus autorizarea, în mod excepţional, a înmatriculării vehiculelor care provin dintr-o ţară UE şi care nu trebuie să fie supuse unor inspecţii tehnice/revizii, prin eliberarea talonului şi a unor numere de înmatriculare provizorii, pentru cererile înregistrate până la data de 24 februarie 2019”, se arată în comunicatul Ambasadei.

Ambasada recomandă totodată cetăţenilor români să consule site-urile birourilor regionale ale Autorotăţii Rutiere din Italia, pentru a se lămuri asupra procedurilor pentru înmatricularea provizorie a maşinii.

Noile reglementări legale pe această temă, în Italia, au intrat în vigoare în data de 25 februarie 2019.