COD RUTIER 2019. Veste BOMBĂ pentru şoferi, legea a fost aplicată ilegal. Cum poţi ANULA amenzile rutiere

Publicat: Sâmbătă, 16 Februarie 2019 13:01 // Actualizat: Sâmbătă, 16 Februarie 2019 13:01 // Sursa: romaniatv.net

Amenzile aplicate șoferilor începând cu 1 ianuarie 2019 nu sunt legale. Conducătorii care le-au plătit deja și-ar putea primi banii înapoi, în timp ce cele rămase neachitate ar putea fi anulate definitiv.

Miile de români amendați de la începutul acestui an pentru diferite contravenții pot să nu își plătească amenzile, căci lipsesc prevederile legale necesare. La începutul acestui an a intrat în vigoare o nouă lege privind achitarea amenzilor contravenționale care trebuia urmată și de norme de aplicare, dar la o lună și jumătate de la intrarea în vigoare a legii 203/2008 normele lipses, iar banii intră ilegal în buzunarul statului, scrie digi24.ro.

Legea în cauză, anume 203 din 2018, a fost adoptată în vara anului trecut și este numită „măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenționale” . 

Noutățile legii

Pe lângă faptul că majorează la 15 zile termenul de plată a jumătate din amenda aplicată, față de 48 de ore în trecut, legea conține prevederi importante privind instituirea unui cont unic în care se fac plățile către Trezorerie în contul amenzilor (față de plata la unități ale administrației locale). Legea nouă impune introducerea unui titlul de creanță electronic care preia informațiile din procesul verbal de contravenție (PVC). Pe baza titlului poate fi urmărită la nivel național încasarea amenzilor de la contravenienți. 

Legea a intrat în vigoare în luna august a anului trecut, la 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial, iar primele 17 articole ale acesteia se aplică de la 1 ianuarie 2019.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
amenzi rutiere anulare amenzi Cod Rutier COD RUTIER 2019 norme cod rutier
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
30 mar 09:26
Răspunde | Votează email 1 email
LUCIAN LUK
ASTA INSEAMNA CAND MULTI NEAVENITI FAC LEGI ABERANTE SI NEFONDATE PE LUCRIRI SI FAPTE CE NU SUNT CORECTE SI ANTI DEC 328 . REVENITI LA MULTE ARTICOLE DIN CONDUCEREA PREVENTIVA de VICTOR BEDA .
1
EUR
4.7260
RON
22 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H