COD RUTIER 2020. Majoritatea şoferilor încalcă această regulă. Amenzi şi de 1.800 lei de la 1 ianuarie dacă faci asta la volan

COD RUTIER 2020. Şoferii neatenţi vor scoate bani mulţi din buzunar de anul viitor.

04 dec. 2019, 17:15
COD RUTIER 2020. Majoritatea şoferilor încalcă această regulă. Amenzi şi de 1.800 lei de la 1 ianuarie dacă faci asta la volan

COD RUTIER 2020. Conducătorii auto care încalcă în mod intenționat regulile și nu țin cont de siguranța altor participanți în trafic pot fi sancționați de Poliție. Amenda care până în prezent era 1.160 de lei, ar putea să ajungă, cât mai curând, la cea de 1.784 de lei. Sunt bani pe care românii vor fi nevoiți să îi scoată din buzunare, de la 1 ianuarie 2020, dacă nu vor ține cont de anumite practici rutiere.

COD RUTIER 2019. Amenzi uriaşe pentru biciclişti, se ajunge şi la 1000 de lei. Decizia de ultimă oră a Parlamentului 

De asemenea, este vorba despre condusul cu viteză excesivă, parcatul automobilului în locuri nepermise sau neregulamentare, fie folosirea unui telefon mobil, la volan, fără a avea un dispozitiv de tip hads-free corespunzător. Mai mult, cea mai des întâlnită astfel de greșeală ce poate fi sancționată este și cea a circulatului cu o viteză mult prea mare. Din acest motiv, un număr foarte mare de români riscă să fie amendați, pentru că potrivit auto-bild.ro, 70% dintre șoferi au recunoscut că fac acest lucru, chit că sunt conștienți de pericole.

Totodată, folosirea telefonului mobil la volan, sau de vreun alt dispozitiv, este considerată o contravenție rutieră, și se poate pedepsi și cu 6-8 puncte de amendă, fiind echivalentul sumei cuprinse între 870 și 1.160 de lei. Oamenii legii pot aplica și patru puncte de penalizare. Amenzile pot crește de anul viitor cu peste 50%, ceea ce ar trebui să reprezinte un mare semnal de alarmă, mai ales pentru șoferii cu un comportament iresponsabil la volan. Punctele de amendă ar putea crește de la 145 de lei, la suma de 223 de lei, odată cu debutul lui 2020.