Cod Rutier 2022 Cât este amenda pentru șoferii care nu au kit-ul de siguranță. Trusa medicală, triunghiuririle şi stingătorul trebuie să fie omologate

Toţi şoferii sunt obligaţi să aibă în mașini kit-ul de siguranță auto care conține trusa medicală, două triunghiuri reflectorizante și un stingător pentru incendii.

10 mart. 2022, 13:54
Cod Rutier 2022 Cât este amenda pentru șoferii care nu au kit-ul de siguranță. Trusa medicală, triunghiuririle şi stingătorul trebuie să fie omologate
Cod Rutier 2022 Cât este amenda pentru șoferii care nu au kit-ul de siguranță auto

Cod Rutier 2022 Cât este amenda pentru șoferii care nu au kit-ul de siguranță auto. Doar vesta reflectorizantă este opțională, pentru a fi mai vizibili noaptea, prin urmare nu veţi primi amendă în cazul în care nu o aveți!

Cod Rutier 2022 Cât este amenda pentru șoferii care nu au kit-ul de siguranță auto

Conform prevederilor din Codul Rutier, obligația conducătorilor de autovehicule care nu au în dotare, la momentul controlului efectuat, trusa medicala, două triunghiuri reflectorizante și stingător pentru incendii, omologate, se sancționează cu amendă cuprinsă între 580 de lei și 725 de lei. Ultimele modificări ale legislației rutiere, care au intrat în vigoare începând cu data de 27 februarie 2022, nu stabilesc ca măsură de sancționare o amendă majorată pentru lipsa lucrurilor din kit-ul de siguranță auto.

Cod rutier 2022. S-a schimbat legea! Această categorie de români poate rămâne fără permis!

Vesta reflectorizantă este opțională. „Recomandăm deținerea unei veste reflectorizante în dotarea autovehiculului alături de cele două triunghiuri pentru a spori vizibilitatea atunci când este necesară intervenția la autovehicul, în special pe timp de noapte”, spun reprezentanții Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Cod rutier 2022. Vești proaste pentru șoferi! Românii pot primi amenzi și de 500 de lei pentru un obicei banal! Mare grijă!

În schimb, legislația rutieră în vigoare prevede însă obligația pentru conducătorii de autovehicule cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone de a purta echipament de protecţie-avertizare fluorescent-reflectorizant atunci când execută intervenții la vehiculul care se află pe partea carosabilă a drumului public.

Cod rutier 2022. Românii care pot primi amenzi de aproape 3.000 de lei dacă fac această greșeală banală! Noile modificări au intrat în vigoare