Cod Rutier 2022. Ce se va întâmpla cu punctul de amendă de anul viitor! Proiectul de OUG e pe masa guvernanților

Românii pot răsufla ușurați având în vedere că punctul de amendă ar rămâne la constanța de 145 de lei. Asta arată proiectul de OUG pus în dezbatere publică de Ministerul Finanțelor.

16 dec. 2021, 14:36
Cod Rutier 2022. Ce se va întâmpla cu punctul de amendă de anul viitor! Proiectul de OUG e pe masa guvernanților

Ce se va întâmpla cu punctul de amendă de anul viitor! Totuși, dacă această modificare nu se va aplica, situația va fi din ce în ce mai rea. Amenda va crește astfel din prima zi a anului viitor la 10% din salariul minim brut și va ajunge la 255.

Cod Rutier 2022. Ce se va întâmpla cu punctul de amendă de anul viitor! Proiectul de OUG e pe masa guvernanților

Guvernul vrea să prelungească plafonarea valorii punctului de amendă, măsura care durează de trei ani: „în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2022 un punct-amendă este 145 lei”, se menționează în proiectul de OUG ce cuprinde mai multe măsuri fiscale și bugetare.

Plafonarea punctului de amendă pentru 2022 nu este încă oficială. Proiectul de OUG trebuie să fie adoptat de Guvern și apoi publicat în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare.

Amenzi de 62.000 de lei în Capitală, pentru bucureștenii prinși băuți și drogați la volan

Zeci de șoferi din Capitală au fost trași pe dreapta. Oamenii legii le-au verificat actele și i-au pus să sufle în aparatul etilotest. 17 dintre cei opriți au rămas fără pemis după ce au fost prinși băuți la volan sau chiar drogați. Amenzile date de oamenii legii au fost consistente, de peste 62.000 de lei.

Citește și: EXCLUSIV! Therme încalcă flagrant legea! Îi obligă pe vizitatori să se LEGITIMEZE după ce arată Certificatul Verde! Vânzătorii de bilete le cer oamenilor cardurile, permisele sau buletinele, încălcând legislaţia GDPR! Amenzile colosale pe care le riscă centrul de relaxare
 

”Conducerea vehiculelor sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive favorizează implicarea în accidente cu consecințe deosebit de grave. În acest context recomandăm tuturor conducătorilor să nu conducă sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, întrucât se pun în pericol atât pe ei, cât și pe ceilalți participanți la trafic.”

Citește și: Raportul oficial în cazul morţii lui Petrică Mîţu Stoian. Clinica Nera, amenzi uriaşe pentru numeroase nereguli. DSP: „Centrul de medicină hiperbară nu deține nici structura și nici personalul necesar”