COD RUTIER 2022, scandal uriaş în Coaliţie. Ciolacu se implică personal: „Avem cele mai multe decese din Europa”

Liderii coaliției au decis, miercuri, ca votul pe modificarea Codului Rutier să fie amânat pentru toamnă, când va începe o nouă sesiune parlamentară.

15 iun. 2022, 23:16
COD RUTIER 2022, scandal uriaş în Coaliţie. Ciolacu se implică personal: „Avem cele mai multe decese din Europa”

Cod rutier 2022. Liderii coaliției au decis amânarea votului până la toamnă. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat pentru Digi24, că a cerut o analiză a amendamentelor aduse de PSD și PNL la ordonanța de urgență care modifică actualul Cod prin îmblânzirea pedepselor pentru șoferii agresivi.

„Am decis să mă uit pe toate amendamentele și pe ordonanță. Avem cele mai multe decese din Europa”, a explicat Marcel Ciolacu, pentru Digi24.ro „Vreau să văd cum este legislația în Europa”, a mai spus președintele PSD.

Cod Rutier 2022: Big Brother pe cele mai aglomerate artere, DN1, DN7 şi A2, se montează 600 de camere de supraveghere a traficului
Problema codului rutier a revenit în atenție miercuri când fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă și ministrul Internelor Lucian Bode au avut un schimb de replici pe holurile Parlamentului. Drulă, liderul USR, i-a reproșat lui Bode modificările la Codul Rutier care i-ar favoriza pe şoferii indisciplinaţi. Modificările au fost propuse de Guvern.

Confruntarea a avut loc după ce Cătălin Drulă ar fi aflat că liberalii au organizat o dezbatere dedicată siguranței în trafic. A dat buzna peste ministrul de Interne și i-a reproșat că nu participă la comisia de transporturi din Camera Deputaților. Acolo unde parlamentarii puterii închid ochii, articol cu articol, la agresivitatea șoferilor în trafic.

Cătălin Drulă, scandal după modelul George Simion cu Lucian Bode. Ministrul de Interne l-a pus la punct pe USR-ist. „Te cunosc înainte de rang” VIDEO

După episodul tensionat din Parlament, ministrul de Interne a susținut în ședința Coaliției păstrarea sancțiunilor aspre pentru agresivitatea în trafic.

COD FISCAL 2022. Schimbări uriaşe pentru români, lovitură grea pentru cei cu salarii mari. Singura veste bună o reprezintă deducerile

Comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor au adoptat mai multe amendamente la ordonanţa de urgenţă privind circulaţia pe drumurile publice, eliminând articolul care definea comportamentul agresiv, şi anume slalomul printre maşini, pentru care în prezent se reţine permisul 30 de zile. De asemenea, o altă modificare prevede că şoferii vitezomani, prinşi pe radar cu mai mult de 70 de kilometri peste limita legală de viteză, să poată conduce cu dovadă încă 2 săptămâni după reţinerea permisului.

Raportul comisiilor urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, care este for decizional.  Ministrul de interne Lucian Bode declara luna trecută că a fost „o problemă de comunicare” și că o va „corecta”. România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în clasamentul siguranței rutiere, iar numărul șoferilor vitezomani va crește dacă aceste măsuri vor fi adoptate, spun experții în conducere defensivă.