Cătălin Drulă, scandal după modelul George Simion cu Lucian Bode. Ministrul de Interne l-a pus la punct pe USR-ist. „Te cunosc înainte de rang” VIDEO

A fost scandal pe holurile Parlamentului! Cătălin Drulă, preşedintele USR, l-a acuzat pe Lucian Bode, ministrul de Interne, că nu a luat atitudine faţă de modul în care parlamentarii coaliţiei au "măcelărit" ordonanţa de urgenţă" pentru modificarea Codului Rutier, spunând că au făcut "modificări dedicate pentru şmecheri". Lucian Bode i-a răspuns că nu a susţinut niciodată aceste schimbări.

15 iun. 2022, 14:24
Cătălin Drulă, scandal după modelul George Simion cu Lucian Bode. Ministrul de Interne l-a pus la punct pe USR-ist. „Te cunosc înainte de rang” VIDEO

Cătălin Drulă s-a ţinut scai de Lucian Bode, după ce ministrul de Interne a participat la o conferinţă pe tema siguranţei rutiere în Parlament. După „modelul” lui George Simion, preşedintele USR a avut un schimb de replici cu ministrul Transporturilor.

Scandal între Cătălin Drulă şi Lucian Bode la Parlament. „Păstraţi un pic eticheta! Te cunosc înainte de rang”

Redăm discuţia dintre Cătălin Drulă şi Lucian Bode.

Drulă: PNL a spus că nu trece legea asta. Trece sau nu legea asta?

Bode: Ai terminat?

Drulă: Aţi terminat, în primul rând. Să păstrăm un pic… Vă rog, domnule ministru!

Bode: Ştiam că ai trecut de momentul ăsta, dar dacă ai uitat… Domnule preşedinte. În primul rând, niciodată nu m-ai auzit pe mine spunând că susţin aceste modificări. Faci afirmaţii nejustificate.

Drulă: Deci PNL-ul le votează sau nu?

Bode: Faci afirmaţii nejustificate că ministrul de Interne susţine aceste modificări.

Drulă: Aţi avut reprezentant în comisie, la nivel de secretar de stat. Sunteţi obligat legal

Bode: Niciodată nu am pus şedinţa comisiei în paralel cu trei-patru şedinţe. Asta ai făcut! Ai pus şedinţa comisiei exact (…)

Drulă: Le aprobaţi sau nu?

Bode: Guvernul a aprobat un proiect de ordonanţă.

Drulă: Sunteţi secretar general PNL, ministrul de Interne şi aţi trebui să spuneţi dacă aceste măsuri pentru şmecherii de la volan sunt susţinute de PNL.

Bode: Cine a făcut aceste modificări pentru şmecherii la volan?

Drulă: PNL, PSD şi UDMR au votat toţi în unanimitate. Eu am argumentat. A fost de la dumnevoastră o doamnă comisar pe care nici nu o lăsau să vorbească. A trebuit ca eu de la Opoziţie… Doamna Dragnea, o coincidenţă de nume

Bode: Cine conduce şedinţa?

Drulă: Conducerea şedinţei o asigur eu. Colegii dumneavoastră săriseră cu picioarele pe doamna (comisar). Eu i-am dat cuvântul. A încercat cu vocea joasă că e împotrivă şi au sărit toţi de la PNL, PSD şi UDMR.

Intră la vot final în plen. Sunteţi politician ca mine. PNL votează împotrivă?

Bode: Evident că nu susţin aceste modificări.

Drulă: PNL votează împotrivă?

Bode: Bineînţeles că nu susţin aceste modificări pentru că nu le-am propus eu. Am propus această OUG.

Drulă: Mă bucur că avem acest dialog. E prima dată când putem avea un dialog pentru că v-aţi obişnuit.

Bode: Ştii care e problema? Aţi venit la show.

Drulă: Am apelat la un mecanism instituţional. V-am trimis invitaţie la comisie să veniţi şi să spuneţi pe faţă. USR votează împotrivă.

Bode: Te-ai trezit acum după ce… M-ai întrerupt sau?

După ce Guvernul vine cu o analiză în trei-patru luni, vine cu OUG nr.1, v-aţi trezit să spuneţi că sunteţi şi voi de acord cu ea. Ce aţi făcut într-un an de zile?
Dacă sunteţi de acord cu ea…

Drulă: Aţi vrut bani din PNRR pentru 1.000 de camere fixe.

Bode: Sunteţi într-o mare eroare!

Drulă: V-aţi uitat pe proiect? Camerele care ar trebui să măsoare viteza, radarele?

Bode: Nu ştiu despre ce vorbiţi!

Drulă: Un singur proiect care să înăsprească legislaţia rutieră n-a trecut! Colegii dumneavoastră sunt perfect împotriva siguranţei rutiere!

E ipocrizie să mergeţi la conferinţă despre siguranţa rutieră, în condiţiile în care colegii dumneavoastră din comisie fac show împotriva Poliţiei Rutiere. Ştiţi cum se poartă colegii din PNL din comisie cu Poliţia Rutieră?

Bode: De ce îmi spui tu mie?

Drulă: Păstraţi un pic eticheta!

Bode: Nu, domnule! Te cunosc înainte de rang.

Citeşte şi: Nicușor Dan îl ameninţă pe Gigi Becali cu un nou proces. Acuzaţii grave lansate la adresa patronului lui FCSB

Drulă: „Vor să avem un Cod Rutier ca în acele filme pe care le vedem cu şmecheri care încalcă regulile şi nu păţesc nimic”

„Mă bucur că în sfârşit a fost un dialog cu ministrul de Interne. Putem devoala ipocrizia acestei coaliţii în distrugerea Codului Rutier. Cu o mână pretind că vor să înăsprească şi le pasă de morţii de pe şosele. Oamenii din Parlament de la PSD, PNL şi UDMR la unison votează dărâmarea Codului Rutier.

L-am întrebat foarte clar pe ministrul de Interne pe care l-am invitat formal în comisie, conform atribuţiilor, cu scrisoare ştampilată, cu data stabilită în acord cu membrii comisiei, să ne spună părerea Ministerului şi nu a venit. L-am întrebat dacă PNL va vota împotriva acestui proiect în Parlament. Nu am primit un răspuns clar. A spus că dumnealui este împotrivă, deşi este lider PNL.

Ce se întâmplă cu această coaliţie e că vor să avem un Cod Rutier şi reguli de circulaţie ca în Asia centrală, ca în acele filme pe care le vedem cu şmecheri care încalcă regulile şi nu păţesc nimic. Dacă depăşeşti viteza cu 70 de km, curse de maşini în oraş cu 150km/h, o amendă şi pleci mai departe cu dovada înlocuitoare de permis. Păi e normal?

Un om care pune în pericol şi îşi foloseşte maşina ca pe o armă să plece mai departe cu ea de pe loc când mergi cu 150 de km/h în oraş?

Nu a venit Ministerul să susţină această poziţie. Am cerut de la Guvern o poziţie clară pe tema asta. Acum am obţinut cu jumătate de gură că individual domnul ministru Bode e împotrivă. Păi nu individual! Reprezinţi o mişcare politică, eşti şeful PNL, secretar.

Ministrul Transportului este preşedintele comitetului interiminsiterial de siguranţă rutieră. Tace mâlc. Reprezentantul dânsului în comisia de transporturi, domnul Ciprian Şerban, deputat de Neamţ, e principalul promotor al acestor modificări în comisie. Ele sunt asumate în bloc de PNL, PSD şi UDMR.

România stă cel mai rău la decese rutiere, avem peste dublu faţă de media UE. Acum vine cu modificări dedicate pentru şmecheri.

Grindeanu se sustrage controlului parlamentar. Am să depun o scrisoare la preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu. Conform Constituţiei, e singurul care poate declanşa un conflict de natură constituţională pentru că obbligaţia de a te supune controlului parlamentar este o obligaţie constutuţinoală. Nu e o opţiune”, a concluzionat Drulă.

Citeşte şi: Cornel Dinu a rămas fără certificatul de revoluționar. În decembrie 1989 era antrenor la FC Olt Scornicești, după Revoluţie a fost făcut general!